om oss

effekten du kan se och känna

Elixir Cosmeceuticals använder dokumenterade ingredienser anpassade för olika hudtillstånd och hudtyper, i alla åldersgrupper. 

Elixir Cosmeceuticals är utvecklat av norska hudläkare som har stor kunskap och erfarenhet av vad enskilda ingredienser kan ge för resultat, i form av olika hudförbättringar. 

Vi har utvecklat en serie bestående av 8 ”familjer” med olika ingredienser. För den bästa behandlingen rekommenderas ett anpassat hudprogram bestående av olika aktiva ingredienser, från de olika produktfamiljerna, som kompletterar varandra.

Huden är kroppens största organ och behöver vård, omsorg och kärlek.

Marianne Fjørtoft, utbildningsansvarig

Huden skyddar våra inre organ och upprätthåller en yttre barriär mot stress och belastningar. 

Näringsämnen, genom en varierad kost, är viktigt för både inre och yttre organ. Men huden får dessvärre bara en liten procent av de viktiga näringsämnena. Därför är det viktigt att använda hudprodukter med ingredienser som optimerar cellfunktionen och stärker hudbarriären. 

Huden förändras genom de olika årstiderna, och genom olika faser i livet. Därför har jag, genom mina 32 år i branschen, förstått vikten av att kontinuerligt se över sitt hudtillstånd och sin hudtyp och anpassa sitt hudprogram därefter. 

Nyckeln till långvariga resultat är goda hudvårdsrutiner, både morgon och kväll.