Hudtillstånd

Torr hud

En torr hud producerar mindre talg ”hudens naturliga olja” och är ofta mer känslig än dom andra hudtyperna.

En torr hud upplevs ofta med känslig på grund av att huden inte producerar lika mycket fett som är det som utgör hudens naturliga ”smörjmedel”.

Fetternas uppgift är att se till att huden behåller fukten och skyddar mot oönskade bakterier och fria radikaler. Om du har torr hud behöver du därför tillsätta fukt genom produkter som hjälper huden att behålla fukten, men också ingredienser som får huden att producera med essentiella fetter.

Varför är huden torr?
Talgkörtlarna producerar inte tillräckligt med talg. Normalt så täcks huden av ett naturligt lager av fett och oljor – om lagret försvinner så minskar hudens förmåga att behålla fukt. Alla hudtyper kan uppleva torrhet speciellt i de nordiska länderna med kallare klimat. Huden suger upp fukt från atmosfären och med kallare väder och torrt inomhusklimat avdunstar mer vatten än vad huden tar upp. Huden kan också bli torr på grund av felaktig användning av aktiva ingredienser, överanvändning av aktiva produkter och vid sjukdom. Huden blir torrare med åldern eftersom cellförnyelsen och talgproduktionen minskar.  

Exempel på tørr hud

Vad är tecken på torr hud?
Hudytan kan upplevas stram, glåmig, torr och kan flaga. Även rodnad, klåda och torrhetslinjer kan förekomma.

Så behandlar du en torr hud
Det är viktigt att applicera ordentligt med fukt och barriärstärkande produkter när huden känns torr. Använd ingredienser som liknar hudens egna fetter som squalene och glycerin som hjälper huden att behålla fukten. Antioxidanterna som A-, B-, C- och E-vitamin skyddar och stimulerar huden att producera mer fukt samt stärker hudbarriären. Har man en torr hud kan det vara nödvändigt att applicera fuktighetskräm flera gånger om dagen för att motverka torrheten.

hudprogram

Torr hud

Morgen:
1. Hydractil Gentle Cleanser
2. Ceactil Everyday Serum
3. Hydractil Rich Cream

Kveld:
1. Niactil Cleanser
2. Niactil 4%
3. Hydractil Rich Ceam

Se alle produkter