hudtillstånd

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris är ett väldigt vanligt hudtillstånd som kännetecknas av knottrig hud och röda prickar. Förändringarna är centrerade runt utförselgången av hårstråna. Det drabbar oftast baksidan av armarna och framsidan av låren.

Vad är orsaken till Keratosis pilaris?
Tillståndet är ärftligt betingat och beror på en onormal förhorning av det översta hudlagret runt utförselgången från hårsäcken till huden. Tillståndet är ofarligt och är huvudsakligen ett kosmetiskt problem. Knottrorna är mest synliga på vintern och förbättras om sommaren.

Exempel Keratosis Pilaris

Hur vanligt är det med Keratosis Pilaris?
Keratosis Pilaris är ärftligt och hälften av alla ungdomar får knottror i större eller mindre grad och cirka 40% av vuxna. Därav är det ett av de vanligaste hudproblemen. Det avtar normalt med åldern men vissa har hudproblemet i mer eller mindre utsträckning genom hela livet.

Kan Keratosis Pilaris behandlas?
Keratosis Pilaris är helt ofarligt. Det finns ingen behandling som läker ut Keratos Pilaris men det finns produkter som förbättrar hudtillståndet. Det är viktigt att hitta rätt produkter, och använda dom regelbundet för att få bra resultat. När man avslutar behandlingen kommer den knottriga huden ofta tillbaka.

Det ingredienser som rekommenderas för att behandla Keratosis Pilaris är glykolsyra, mandelsyra och PHA-syra. Vår Acticlear Cleanser och Glyactil Bodylotion är bra alternativ.

Rekommenderade PRODUKTER

keratosis pilaris

Använd produkter med fruktsyror som motverkar uppsamling av keratin runt hårsäcken.

hudprogram

keratosis pilaris

Morgon:
1. Face Foam Cleanser
2. Face Formula
3. Nova Cream SPF 30+

Kväll:
1. Face Foam Cleanser
2. Glyactil Pads + Glyactil Smoothing Cream (2-3 x veckan)
3. Niactil Advanced Pro + Super Hydration Cream (4- 5 x veckan)

Se alla produkter