hudtiLLSTÅND

BLANDhud

Blandhud är den vanligaste hudtypen. Här kan olika partier av ansiktet upplevas olika tillexempel fetare t-zon (haka, näsa, panna) och torrare mot kinderna.

Blandhud
De flesta upplever att t-zonen (panna, näsa, haka) är fetare områden medan kindpartierna kan vara torrare. I de fetare områdena har huden normalt mer porer och talg, här förekommer det ofta tilltäpptheter, finnar och huden upplevs mer flottig.

Exempel blandhud

Hur vet man om man har blandhud?
T-zonen har ofta en ökad rodnad och stora porer, tilltäpptheter och pormaskar. På kindpartiet kan huden upplevas mer torr och stram.

Feta partier har ofta en överproduktion av talg. Talg verkar mjukgörande och är hudens naturliga ”smörjmedel” som skyddar huden. Men för hög talgproduktion gör att huden blir mer utsatt för tilltäpptheter och finnar.

De torrare partierna vid kinderna producerar mindre talg och det leder till att hudens förmåga att behålla fukt försämras.

Hur ska man behandla en blandhud?
Bra hudvårdsrutiner morgon och kväll är viktigt att ha för att balansera en blandhud. Vanliga fel många göra är att torka ut huden för att motverka fet och blank t-zon. Men när huden känner sig uttorkad kommer den producera ännu mer talg för att återfukta huden. Den obalansen kan leda till att huden blir fetare och får fler tilltäpptheter och finnar.

Det är viktigt att hitta en balans mellan fuktgivande och talgreducerande ingredienser i den dagliga hudvårdsrutinen. Ingredienser som fruktsyror avlägsnar döda hudceller och salicylsyra som avlägsnar överflödigt talg från porerna är effektivt när man har en blandhud och kan användas lokalt på de fetare partierna. Azelainsyra och Niacinamid är ingredienser som är bra för en fet och torr hud.

Vi rekommenderar
Acticlear Pads avlägsnar döda hudceller och verkar talgbalanserande. Acticlear Gel i kombination med Hydractil Normalizer verkar både fuktgivande, antibakteriellt och är bra mot rodnad och tilltäpptheter.

Rekommenderade PRODUKTER

BLANDHUD

Bra hudvårdsrutiner morgon och kväll är viktigt för att balansera en blandhud.

hudprogram

BLANDhud

Morgon:
1. Acticlear cleanser
2. Acticlear Gel (i t-sonen)
3. Hydractil Normalizer

Kväll:
1. Niactil Cleanser
2. Acticlear pads (2-4 x uken)
3. Niactil 4%
4. Hydractil Normalizer

Se alla produkter