hudtilLstånd

AKNE & PORMASKAR

Nästan alla går igenom en fas i livet med mer eller mindre akneutbrott och finnar.

Akne delas in i tre olika grader; mild, måttlig och svår. Mild till måttlig akne behandlas ofta med hudvårdsprodukter eller receptbelagda krämer. Allvarlig grad av akne med bölder och inflammationer behandlas med receptbelagda tablettkurer som hudläkare skriver ut.

Hur vanligt är det med akne?
Akne och inflammationer/tilltäpptheter drabbar cirka 80% av alla tonåringar och problemet är lika utbrett hos flickor som hos pojkar. Nästan 9 av 10 personer i åldern 15–18 år drabbas av det och tilltäpptheterna kan börja komma redan vid 10-års åldern. Vissa kan vara drabbade ända fram till 40–50-års åldern. Pormaskar och inflammationer uppstår oftast där talgkörtlarna är som störst: på ryggen, bröstet och ansiktet.

Exempel akne

Varför får man akne?
Orsaken till alla former av tilltäpptheter och inflammationer i huden är uppsamling av talg. Hormonella förändringar främjar ökad talgproduktion och är grunden för att huden ändras i puberteten och kan leda till vätskefyllda tilltäpptheter och inflammatoriska tillstånd i huden.

Genetiska förutsättningar kommer också påverka den hormonella balansen. Har någon av föräldrarna haft mycket akne är det en stor chans att barnen kan få det. Dålig livsstil kan också påverka och förvärra inflammationer men är inte orsaken till akne.

Vad kan trigga igång akne?

Hur behandlas akne?
Det är viktigt att ha bra hudvårdsrutiner morgon och kväll med produkter anpassade för akne som innehåller ingredienser som salicylsyra, azelainsyra och svavel.

Det är ingredienser som jobbar både talgreglerande, inflammationshämmande och antibakteriellt. Har inte produkterna gett någon effekt efter 3-6 månader rekommenderas att uppsöka en hudläkare och få receptbelagd behandling.

rekommenderade produkter

Akne/pormaskar

Använd produkter som jobbar talgreducerande, inflammationhämmande och antibakteriellt.

hudprogram

akne & Pormaskar

Morgon:
1. Purifying Cleanser
2. Oil Control Serum
3. Face Formula
4. Balancing Hydration Cream

Kväll:
1. Purifying Cleanser
2. SOS Paste (på utsatta områden)
3. Acticlear Gel (tynt lag)
4. Face Formula
5. Balancing Hydration Cream

Se alla produkter