Generellt

Användning

 • Kan jag använda syror på sommaren?

  Du kan använda syror på sommarhalvåret men då är det extra viktigt att du också använder solskydd. Fruktsyror och mekaniska peelingar avlägsnar döda hudceller med färgämne (melanin) som är en del av hudens naturliga skydd mot solen. Därför är det alltid viktigt att vidta försiktighetsåtgärder och använda hög solskyddsfaktor när du använder fruktsyror under sommarhalvåret. Om du exponeras mycket för sol rekommenderas det att sluta med fruktsyrorna under den perioden för att undvika att göra huden mer solkänslig vilket också leder till en större risk att bränna sig.

 • Jag använder Acticlear, gör den mig solkänslig?

  Acticlear innehåller azelainsyra som skonsamt avlägsnar döda hudceller. Den gör inte huden lika solkänslig som fruktsyror gör. Vi rekommenderar ändå alltid att använda solskyddsfaktor vid användning av Acticlear på sommarhalvåret.

 • Jag är känslig i huden. Kan jag använda produkter från Elixir Cosmeceuticals?

  Ja, vi har många bra produkter anpassade för känslig hud. Alla Niactil och Hydractil produkterna passar en känslig hudtyp.

 • Vad hjälper mot stora porer?

  Det finns flera produkter som hjälper. En av dom som är mest effektiva är våra pads. Elixir Pads eller Acticlear Pads. Elixir Pads och Smoothing Cream är en väldigt effektiv kombination mot porer. Niactil 4% och Niactil Advanced Pro ger också fantastiska resultat då Niacinamide har en väldigt bra effekt på stora porer. Samt att lägga Pore Tightening Mask partiellt 2–3 gånger i veckan.

 • Kan jag använda Elixir Cosmeceuticals när jag går på antibiotika kur mot akne?

  Ja, det är en väldigt bra kombination att använda våra produkter i samband med en tablett kur. Synergin med utvärtes och invärtes behandling ger ofta bättre resultat. Tänk på att det är väldigt viktigt att använda solskydd speciellt på sommarhalvåret för att skydda huden från att få pigmenteringar.

 • Vad hjälper mot grov hud?

  Det är flera ingredienser som hjälper men det som ger snabba resultat är fruktsyra. Vi rekommenderar vårt program Hemma peeling som innehåller Smoothing Cream, Elixir Pads, Hydractil Cleanser, Niactil 4% och Ultradefense SPF.

 • Vilka produkter rekommenderas för blank och fet T-zon?

  För att motverka en blank t-zon är det viktigt att använda ingredienser som reducerar talgproduktionen som tillexempel salicylsyra, svavel och azelainsyra. Produkterna Acticlear Pads, Sulfactil Cleanser, Acticlear Cleanser och Acticlear Gel innehåller dom ingredienserna. Vi rekommenderar också att använda Pore Tightening Mask några gånger i veckan lokalt på t-zonen.

 • Kan man använda Antioxidant Toning Pads som en rengöring eller är det bara ett ansiktsvatten?

  Den är inte tillräcklig att använda som ensam rengöring. Den avlägsnar rester av smuts och överproducerat talg och är framtagen som ett effektivt ansiktsvatten med antioxidanter.

 • Vilka produkter kan användas i kombination med Dermapen? Och före/efter en behandling?

  Vi är inte en serie som har utvecklats för att användas i kombination med Dermapen. Men ingredienser som kan användas för att uppnå en djupare och mer aktiv effekt är Ceactil Everyday Serum, Niactil 4% och Retinext Corrective Serum.

  Efter behandling rekommenderar vi samma produkter som efter våra kemiska peelingar. Ultradefense Repair Gel, Hydractil Lite, Hydractil Rich och Hydractil Normalizer. Det är viktigt att rekommendera ett solskydd under dagen efter behandling då huden blir mer solkänslig.

 • Kan mitt tonårsbarn använda era produkter?

  Ja, det är flera ungdomar/barn som har kommit tidigt in i puberteten som använder Elixir Cosmeceuticals för att motverka tilltäpptheter, pormaskar och minska talgproduktionen. Vi har milda produkter som är anpassade för ungdomar i puberteten och rekommenderar bra rutiner med rengöring och en milt behandlande kräm/gelé. Niactil Cleanser och Niactil 4% rekommenderas som första produkter.

 • Jag kan bli torr av Niactil 4%, är det normalt?

  För vissa kan det vara en för lätt kräm/gelé att använda ensam. För en vuxen hud över 25 år rekommenderas det att använda Niactil 4% som ett serum och sedan en kräm över. Några kan också vid övergången från andra produkter uppleva lite torrhet och klåda, vi rekommenderar att använda den varannan dag under invänjningsfasen.

 • Kan jag använda Niactil 4% när jag är gravid eller ammar?

  Ja!!! Du kan använda den under både graviditet och amning. Vissa påpekar att den innehåller salicylsyra men det är inte i en koncentrerad form och bara för sin konserverande egenskap, därför är den helt okej att använda.

 • Är det några av Elixir Cosmeceuticals produkter jag inte kan använda när jag är gravid?

  Du kan använd de flesta produkterna från Elixir Cosmeceuticals under graviditeten.
  Det rekommenderas dock att inte använda produkter med hög koncentration av a-vitamin som våra Retinext produkter innehåller.

  Det är också många som är osäkra på fruktsyror, men det finns ingen studie som säger att det är skadligt för gravida i lägre koncentrationer.

  Vi rekommenderar gravida att vara extra försiktiga vid användningen av syror under sommarhalvåret då man redan får en ökad solkänslighet på grund av det hormonella påslaget.
  Du som gravid ska även avstå från att göra våra salongsbehandlingar (kemiska peelingar) med högre koncentrationer av syror på grund utav surhetsgraden på syrorna, som gör att dom kan tränga djupare ned i huden.

Sol

 • Vilka produkter är bäst att använda på sommaren?

  Vi rekommenderar alltid att använda mer antioxidanter och en dagkräm med solskydd under sommarhalvåret.

  Ceactil Everyday Serum, Ultradefense Repair Gel, Ceactil Everyday Cream och Antioxidant Pads innehåller reparerande enzymer och antioxidanter som skyddar mot fria radikaler och minimerar samt skyddar huden från skador orsakade av UV-strålar. Ultradefense produkterna med solskydd är alla potenta solkrämer som skyddar och vårdar huden och rekommenderas att användas dagligen för att minimera skador från UVA/UVB-strålar.

 • Kan jag använda a-vitamin på sommaren?

  Ja, du kan använda a-vitamin på sommaren, men det är viktigt att skydda huden med solskyddsfaktor. Vid invänjning av koncentrerad a-vitamin kan huden bli torr, flaga och få en ökad känslighet. Det gör att huden blir extra känslig mot solljus. Därför rekommenderar vi inte invänjning av koncentrerad a-vitamin under sommaren.

 • Blir jag solkänslig av a-vitamin?

  Ja, om huden flagar och är torr kommer den vara mer solkänslig.

 • Kan jag använda Ceactil Everyday Serum eller Acticlear Eventone Serum under sommaren?

  Ja, det kan du göra. Ceactil Everyday serum rekommenderas för alla som vill ge huden extra fukt och önskar en fin lyster och skydd mot fria radikaler. Acticlear Eventone Serum behandlar och reducerar ojämnt pigment. Serumen går väldigt bra att kombinera tillsammans och då använda Ceactil Everyday Serum på dagen och Acticlear Eventone Serum till kvällen. Kom ihåg att använda solskydd dagtid under sommaren oberoende på vilket serum du använder.

 • Vilken produkt är bäst att använda om jag har blivit solbränd?

  Ultradefense Repair Gel är fantastisk att använda som after-sun gelé. Den reparerar och lindrar solbränna. Hydractil Noramalizer är också väldigt bra!

 • Är dagkrämerna med SPF fullvärdiga solskydd?

  Ja, dom är fullvärdiga solkrämer med både UVA- och UVB-skydd samt fysikaliskt och kemikaliskt filter. Det är viktigt att säga att alla solskydd ska smörjas på med ordentlig mängd och gärna 30 minuter före solning. Vid lång solexponering ska solskyddet återappliceras varannan timme.

 • Får man vara i solen när man använder era produkter?

  Det är alltid viktigt att skydda sig i solen för att motverka solskador. Men det är extra viktigt att tänka på när man använder produkter som innehåller fruktsyror eller koncentrerad A-vitamin. Produkterna som gör huden mer solkänslig är Retinext Advanced Corrective Serum, Retinext Daily Anti Aging Gel, Elixir Pads, Acticlear Pads, Smoothing Cream, Sulfactil, Sulfactil Cleanser, Acticlear Clranser och Acticlear. Då dom innehåller fruktsyror eller koncentrerad a-vitamin.

 • Kan jag använda syror på sommaren?

  Du kan använda syror på sommarhalvåret men då är det extra viktigt att du också använder solskydd. Fruktsyror och mekaniska peelingar avlägsnar döda hudceller med färgämne (melanin) som är en del av hudens naturliga skydd mot solen. Därför är det alltid viktigt att vidta försiktighetsåtgärder och använda hög solskyddsfaktor när du använder fruktsyror under sommarhalvåret. Om du exponeras mycket för sol rekommenderas det att sluta med fruktsyrorna under den perioden för att undvika att göra huden mer solkänslig vilket också leder till en större risk att bränna sig.

Hudproblem

 • Kan jag använda Elixir Cosmeceuticals produkter efter en isotretionoin kur?

  Ja, men du ska vänta i 3 månader innan du börjar använda fruktsyror och koncentrerad a-vitamin efter avslutad kur. Du kan använda rengöring, fuktighetskräm och solskydd direkt. Även alla Niactil produkter!

 • Är Elixir Cosmeceuticals bra mot Rosacea?

  Ja, vi har flera produkter som är bra mot rosacea. Sulfactil produkterna är väldigt bra vid rosaceautbrott och Niactil 4% samt Acticlear rekommenderas för daglig användning.

 • Vilka produkter kan hjälpa mot ärr?

  Den bästa ingrediensen för att reducera ärr är koncentrerad a-vitamin som finns i Retinext produkterna. Vi rekommenderar även att kombinera det med fruktsyror och våra kemiska peelingar på salong för bästa resultat.

 • Kan Elixir Cosmeceuticals reducera rodnad i huden?

  Ja vi har flera produkter som dämpar rodnad och reducerar inflammationer. Niactil 4% och Hydractil Normalizer vårdar och dämpar rodnad och är anpassad för de med känslig och torr hud, för de som har utbrott och inflammationer rekommenderas Sulfactil och Acticlear Gel.

 • Vad är bra mot ojämnt pigment?

  Det är ofta en synergi av flera ingredienser som normaliserar färgpigmentet, dämpar inflammationer och peelar som ger det bästa resultatet. Acticlear Eventone Serum är en väldigt viktig produkt vid behandling av pigmentering och den ger fina resultat.

 • Vad är bra mot seborroiskt eksem?

  Sulfactil och Acticlear produkterna är väldigt bra vid seborroiskt eksem. Vi rekommenderar även Niactil 4% som daglig vård för att normalisera och stärka hudbarriären.

 • Kan jag använda Elixir Cosmeceuticals när jag har atopiskt eksem?

  Ja, Niactil 4% rekommenderas då den stärker hudbarriären och främjar en bättre keratinproduktion som inte fungerar lika bra på en atopisk hud. Vi rekommenderar också Hydractil Rich och Hydractil Normalizer.

 • Vilken produkt är bäst om man har Perioral dermatit?

  Den bästa produkten mot Perioral dermatit är Sulfactil och Niactil 4%. Det är viktigt att använda milda produkter under perioden då Perioral dermatiten är aktiv. Vi rekommenderar att man inte använder fruktsyror eller feta krämer under den perioden. Använd Sulfactil morgon och kväll partiellt på områden du önskar behandla lägg sedan Niactil 4% över. Det är viktigt att veta att huden kan bli torr under användningen av Sulfactil, då svavel kan ha en lätt uttorkande effekt på huden, om du upplever det så använd Niactil 4% oftare och dra ned lite på användningen av Sulfactil.

Fukt

Anti Aging

 • Vilken produkt är bäst om man vill motverka ålderstecken?

  Vill man motverka ålderstecken är det flera faktorer som spelar in. En ingrediens som är väldigt viktig och ger fina resultat när man vill motverka förtidigt åldrande är koncentrerad a-vitamin. Retinol, Retinalaldehyd eller a-vitaminsyror jobbar cellkommunicerande genom att reparera celler och stimulera till nya friska celler. A-vitamin finns i våra Retinext produkter. Så rekommendationen är Retinext Advanced Corrective Serum eller Retinext Daily Anti-aging Gel.

Peeling

Salongsbehandlingar

 • Vilka olika salongsbehandlingar har ni?

  Elixir Cosmeceuticals har tre olika kemiska peelingar som utförs på salong:

  Mandelic Peel 40% – Mot oren och känslig hud, innehåller koncentrerad mandelsyra.

  Anti-Age Peel – Innehåller olika fruktsyror som jobbar i synergi för att motverka ålderstecken.

  Anti-Pigment Peel – Innehåller fruktsyror och blekande ingredienser som är effektiva på att normalisera färgpigmentet i huden.