Mariannes tips

Vintertid på klockan och huden!

Spegelbilden visar dessa dagar en lite trött, grov och livlös hudton. Den här tiden på året är en mellanliggande fas av sommar och vinter med mycket hemmamys och tid för sin egenvård.

Spegelbilden visar dessa dagar en lite trött, grov och livlös hudton. Den här tiden på året är en mellanliggande fas av sommar och vinter med mycket hemmamys och tid för sin egenvård.

Vad behöver
huden för omvårdnad den här tiden på året?
Är det fukt, peeling, antioxidanter eller reparerande ingredienser efter sommarens utsvävningar.

Fräsch, jämn och slät hud på 7 dagar
Jag känner för en storstädning, nästan som en vårrengöring som i detta fall, blir en höstrengöring!
Förnyelse av huden med aktiva ingredienser som skyndar på hudens förnyelse, använder jag alltid på kvällen. På morgonen har jag alltid lite dåligt med tid och vill att det ska gå snabbt .. Använder därför alltid Niactil 4% och Ultradefense Cream spf 30.

img_2531

Söndag
är en bra dag för att ta kontroll och sätta igång med reningsprocessen.)
Jag börjar därför med en peeling runda med Elixir pads och Smoothing cream på både ansikte och kropp. Tycker att det är en bra start på veckan. Huden känns omedelbart fräschare, mjukare och ser jämnare ut 🙂

Måndag är dagen för att ”boosta” huden med antioxidanter. Känner att både hud och kropp behöver en extra dos av det i början av veckan och vid denna tid på året !!!

Tisdag huden behöver ett litet träningspass. För att huden ska få en bättre fukt och smidighet från insidan måste den ha cellkommunicerande ingrediensen Retinol i koncentrerad form. Jag har överbehandlat min hud genom att prova några olika aktiva behandlingar, så det känns inte rätt att irritera den för mycket just nu. Väljer därför den mildaste av våra produkter med retinol, Anti-wrinkle serum. Normalt använder jag Retinext anti-aging gel, eftersom den är den mest aktiva. För de som har mycket torr och känslig hud rekommenderar jag Anti- wrinkle serum.
Använder också fukt i kombination med koncentrerade antioxidanter, Ceactil Every Day Cream med Anti-Wrinkle Serum på kvällen.

Onsdag
Jag tar ny en runda med Elixir pads och smoothing cream som jag tycker är det mest effektiva sättet att avlägsna grov och sliten hud med. Glykolsyra främjar cellförnyelsen och tar bort de ojämna och döda hudcellerna från hudytan .

Torsdag är det dags att fylla på med antioxidanter igen för att din hud ska klara av helgens utsvävningar bättre. Ceactil every day serum innehåller askorbylpalmitat glukosid som är ett koncentrerat C-vitamin som ger både lyster, jämnare pigment och massor med fukt. Den finns även som kräm och duon agerar cellkommunicerande och levererar massor med fukt, lyster och vårdar huden på ett aktivt sätt.

Fredag är dagen jag ofta tar en ”party peel” för att få ett mini face -lift om jag ska gå ut på någonting. Det finns inget som fungerar lika bra som en mild 30% glykol peel på salong.

Lördag är dagen för cellkommunicerande Reinol och antioxidanter för att reparera och kick starta cellerna. Vi kan inte tillåta cellerna att vara lata …

Så är vecka plötsligt över och huden har en ny glöd och spegelbilden ser plötsligt lite friskare och fräschare ut.

Önskar dig en fin Elixir vecka!

Hälsningar Marianne 🙂

Dela denna artikel