Produkter

Var snäll mot huden i påsk!

Vi börja få längre och ljusare dagar och påsk-solen är bara runt hörnet.

Vi börja få längre och ljusare dagar och påsk-solen är bara runt hörnet.

Påsken i Norge innebär många traditioner. Några reser till fjällen och andra till varmare destinationer. Vi alla önskar att få njuta av vädret där vi befinner oss, och det innebär att en öm och blek vinterhud blir utsatt för starka solstrålar.

Norge och hudcancer
Flera studier visar att Norge har den högsta dödligheten av hudcancer under 2013.

Då omkom 327 personer i hudcancer och det innebär att 1 norrman dog i snitt varje dag av denna cancertyp. Det är större dödlighet hos män än kvinnor och undersökningar visar att kvinnor är duktigare på att använda solskyddsfaktor samt att uppsöka upp medicinsk rådgivning i tidigt stadie. De som har bränt sig och har lättare för att bränner sig i solen har ökad risk.

Huden behöver tas hand om
Huden skyddar oss mot yttre och inre skador och fungerar som kroppens rustning. Vi kan jämföra det med att ta hand om sin bil, den måste tvättas, poleras och skyddas mot yttre skador. Den kommer på sikt mista både sin glans och både få repor och börja rosta om den inte tas hand om.

Huden kommunicerar vem vi är och hur vi har levt. Det är som en datamaskin och lagrar/minns alla skador och missförhållanden genom livet.

Hudcellernas unika mekanismer kan  repareras och förnyas trots tidigare skador, och det är därför aldrig försent att börja ta hand om sin hud. Det samma gäller kost och träning, bättre sent än aldrig…

Skydda och behandla huden
Studier visar att kombinationen av solskydd och antioxidanter reducerar risken att du bränner dig i solen och även risken att du får pigmenteringar eller skadar DNA.

Vi har lärt oss att flera kombinationer av antioxidanter har bäst effekt, därför rekommenderar vi alla att använda det dagligen i samband med solskyddsfaktor nu när solen tittar fram mer och mer.

UV-strålar främjar fria radikaler i huden och minskar cellernas egna förmåga att skydda sig. Antioxidanter fungerar som molekyl donator och neutraliserar cellerna.

Ju mindre skador cellerna utsätts för via UV-stålar, gör det lättare att behålla en frisk och sund hud.

fb_banner_påske_se

Treat and Protect innehåller produkter med aktiva ingredienser som skyddar mot skador och upprätthåller en bättre cellproduktion.

Ceactil Everyday Cream innehåller antioxidanter i form av stabil C-vitaminester. Denna antioxidant omvandlas till L-askorbinsyra i huden och ökar produktionen av kollagen samtidigt som den normaliserar melaninenet. Den innehåller även B5-vitamin som verkar lugnande, fuktighetsgivande och talgreglerande.

Ultradefense Green Tea SPF 22 fungerar som en dagkräm och solskyddsfaktor. Den innehåller reparerande peptider, antioxidanten grönt te och solskydd som skyddar mot UVA och UVB-strålar.

Ceactil Everyday Cream innehåller C-vitamin (askorbinsyra) och apelsinskalsextrakt som är rikt på E-vitamin. Krämen jämnar ut pigmentet,  lugnar en solbränd hud ökar fuktigheten i huden och är också bra mot stora porer. Jobbar uppstramande och ger mer lyster till huden.

Dessa produkter kan med fördel kombineras med andra produkter i Elixir Cosmeceuticals serie och även med andra hudvårdsmärken.

Önskar er en härlig påsk med mindre skador och finare hud!

Dela denna artikel