Produkter

Vad gör de olika serumen från Elixir Cosmeceuticals?

Alla bör investera i ett bra serum. Det är den perfekta basen i den dagliga hudvårdsrutinen. Aktiva ingredienser ger snabbare resultat, vård och ser till att andra produkter får en med djupgående effekt.

Alla bör investera i ett bra serum. Det är den perfekta basen i den dagliga hudvårdsrutinen. Aktiva ingredienser ger snabbare resultat, vård och ser till att andra produkter får en med djupgående effekt. 

Varför ska man använda serum?

Ett serum är själva grundlagret i en bra hudvårsrutin. Serum innehåller ofta mer koncentrerade och aktiva ingredienser som vitaminer, antioxidanter och olika syror som gör att serumet tränger ned i djupare hudlager. Det underlättar för ytterligare vård av huden. Serum används efter att du har rengjort huden och innan du applicerar en dag/nattkräm, anpassad efter ditt hudtillstånd.

Retinext Corrective Advanced Serum

Ett superserum som jobbar förebyggande mot linjer och andra tecken till åldrande. Produkten reparerar huden och främjar ett sundare hudtillstånd med bättre fukt och spänst. Serumet är liposomalt – vilket innebär att de aktiva ingredienserna kan gå ned djupare i huden. 

Retinalaldehyd är en aktiv ingrediens och är en typ av A-vitamin som är mindre irriterande på hudytan. Därför passar den även för dom är känsliga mot koncentrerade retinoider. Ingrediensen verkar antibakteriellt och är även bra mot kombinationen av solskador och orenheter.

Acticlear Eventone Serum

Det här serumet är anpassat för de med ojämn pigmentering på grund av solskador, melasma (hormonell pigmentering) eller orsakat av inflammation i huden såsom akne. Vi har alla, i större eller mindre utsträckning, varit i solen för länge och fått det vi kallar för solskador – vilket så småningom kommer dyka upp som ojämnt pigment i huden.

Hög koncentration av ingredienserna kojic-syra, arbutin och extrakt från boerhavia diffusa roten reducerar uppsamling av färgämnet melanin och verkar blekande. Ett synligt resultat kan förväntas efter tre månader men med undantag om pigmentskadorna ligger i de djupare hudlagren.

Ceactil Everyday Serum

Serumet ger huden en antioxidant-boost, och förebygger tidiga ålderstecken samt torr och glåmig hud. Teknologin är utvecklad med liposomer som gör serumet mer verkningsfullt. Antioxidanter finns naturligt i cellerna men reduceras med åldern. Stress, föroreningar och solskador skapar obalans i hudbarriären. 

C-vitaminet ascorbyl glucoside är en ingrediens som neutraliserar fria radikaler, lugnar ned och stärker huden på samma gång. Den främjar bättre fukt och lyster, och rekommenderas ofta som en första anti-age produkt. Serumet upprätthåller en god balans mellan fria radikaler och antioxidanter, och ger en starkare hudbarriär och en sundare hud.

Hur kan man kombinera serum?

Vi lägger stor vikt i att förmedla att produkter med olika aktiva ingredienser bör kombineras för bästa resultat. Ett serum kan kombineras både dag och natt, men det är rekommenderat att få vägledning och ett skräddarsytt program anpassat just efter ditt hudtillstånd. När man hittar den bästa kombinationen av produkter för sin hud, med synergieffekt av olika aktiva ingredienser, uppnår man ofta de resultaten man är ute efter. 

Dela denna artikel