Mariannes tips

Topp 5 aktiva ingredienser

För många ser ingredienslistorna ut som grekiska, och det kan vara svårt att förstå vad de olika ingredienserna gör. Då är det bra att ha en checklista i ryggen.

För många ser ingredienslistorna ut som grekiska, och det kan vara svårt att förstå vad de olika ingredienserna gör. Då är det bra att ha en checklista i ryggen.

Alla de fem ingredienser vi ska gå igenom här, är väldokumenterade hudvårds-ingredienser, som du ska titta efter och ha med i din dagliga hudvård.

Det är viktigt att matcha ingredienserna efter ditt hudtillstånd och årstid. Alla dessa fem ingredienser är effektiva och jobbar framför allt med att ge en sundare och friskare hud.

Besök gärna en hudterapeut för att få vägledning vilka ingredienser som passar ditt hudvårdstillstånd och hur de ska användas under sommaren.

 1. Retinol/Retinylpalmitat – Vitamin A
  Retinol omvandlas till A-vitaminsyra i huden och fungerar som ett hormon som stimulerar cellförnyelsen, såväl som hudcellernas produktion av hudens bindväv (kollagen) och fuktighalten i huden. Huden kommer se yngre ut, med mer spänst och volym.

Produkter från Elixir som innehåller koncentrerad retinol:
Retinext Anti-Aging och Anti-Wrinkle Serum

Retinol_3D_balls-1024x489 

 1. AHA – Alpha Hydroxy Acid
  Dessa naturliga syror kallas ofta fruktsyror. Glykolsyra och mjölksyra utvinns från sockerrör och försurad mjölk. Den aktiva substansen främjar en hudförnyelse och tar bort döda hudceller. Tack vare deras tacksamma storlek på molekylsammansättningen kan syran penetrera djupt ner i huden och stärka bindväven samt öka produktionen av fukt i huden. Hudlagret med ”levande” celler blir då tjockare, och hudlagret med ”döda” hudceller blir tunnare. Samtidigt arbetar syran både mot linjer, stora porer, ojämn pigmentering och orenheter.

Produkter från Elixir med fruktsyror:
Elixr padsAnti Acne pads och Smoothing Cream

fruktovye-kisloty 

 1. Peptider – signalsubstanser
  Peptider är en kortare kedja av aminosyror som kan vara tillräckligt små för att penetrera ner i huden och påverka hudcellerna. Peptiderna stimulerar hudcelleran till att öka produktionen av bindväv och fukt i huden. På sikt ger det en slätare, stramare hud med färre linjer och rynkor,

Några olika namn på pentapeptider är Matrixyl, Palmitoyl pentapeptid-3, Palmitoyl oligopeptid och Palmitoyl tetrapeptid-7.

Produkter från Elixir med peptiderCeactil Everyday Cream, Ceactil Everyday Serum och Elixir Normalizer

 1. Niacinamid
  Studier visar att Niacinamid reducerar produktionen av melanin och har en förbättrande effekt på ojämnt pigment. Niacinamid stärker hudbarriären tack vare att den blir bättre på att binda till sig fukt. Nya studier visar också att Niacinamid skyddar mor UVA och UVB-strålar. Det är en av favoriterna inom hudvård eftersom Niacinamid även dämpar inflammationer och pigmenteringar, förebygger mot åldring av huden och kan användas av nästa alla.

Produkter från Elixir med niacinamid: Niactil 4% og Niactil Cleanser

 1. Askorbinsyra – vitamin C
  Det finns olika versioner av C-vitamin och alla har goda effekter på huden. För det första fungerar C-vitamin som en antioxidant och ökar effekten av E-vitamin i huden. C-vitamin arbetar även uppklarnade på huden och kan jämna ut ojämnheter i pigmentet samt ge huden lyster och energi. I höga koncentrationer kan C-vitamin öka bindvävsproduktionen som gör huden mer uppstramad.

Produkter från Elixir med koncentrerad C-vitamin: Ceactil Everyday Cream, Ceactil Everyday Serum  och Antioxidant Pads

1200px-L-Ascorbic_acid.svg-1024x606

Ta vara på huden och behåll en frisk och sund hud!
Hälsningar Marianne ?

 

Dela denna artikel