Ämne

Ta extra god hand om din hud i påsk!

Det har uppstått ett ovanligt hål i ozonlagret, vilket betyder att vi alla måste värna om huden, även om du inte ska på skidsemester i påsk.

Det har uppstått ett ovanligt hål i ozonlagret, vilket betyder att vi alla måste värna om huden, även om du inte ska på skidsemester i påsk.

Norska institutet för luftforskning (NILU) varnar att ozonvärdena är mycket låga idag. Det är första gången som det blivit ett sådant stort hål i ozonskiktet över Arktis. Om det blir soligt och fint väder under påsken, blir den ultravioletta strålningen lika starka som på sommaren. 

Foto-åldring=långvariga hudskador från UVA/ UVB-strålning
Oavsett om det är oklart väder eller inte så kommer UV-strålarna att utveckla skador på proteinkollagenet och elastin som ger huden sin fyllighet och elasticitet. Fria radikaler kan leda till oxiderade celler som blir dysfunktionella och orsakar ojämnt pigment och inflammation i huden.

Vår moderna livsstil med olika livsstil med olika former av yttre stress som tillexempel föroreningar, strålning, droger, rökning, sjukdomar etc. kan göra att cellerna inte klarar av att ta hand om alla de fria radikaler som skapas. 

Forskning visar att långvarig oxidativ stress kan leda till inflammationsliknande tillstånd i kroppen. Detta i sin tur kan leda till sjukdomar och även påskynda åldringsprocessen.

Det finns många olika antioxidanter som man tror samverkar och förstärker varandra, därför är det bra att ha ett brett tillskott av antioxidanter för intern och extern användning.

Ett hudvårdsprogram som skyddar och förnyar
Vi måste alla skydda och främja vår hudförnyelse. Det hjälper oss att upprätthålla en friskare och sundare hud, vilket i sin tur ger en jämnare och friskare hudton. Detta är en enkelt hudvårdsprogram som ger en blandning av antioxidanter, skydd fukt och peeling. 

Morgon

 1. Niactil Cleanser- mild, skummande rengöring som tar bort smuts, smink och överskott av fett.   
 2. Ceactil Pads – innehåller en kombination av A, E och C-vitamin samt grönt te och citrusextrakt som ger mer lyster, är porsammandragande och rengörande.
 3. Ceactil Everyday Serum- innehåller stabiliserade C-vitaminestrar och antioxidanterna A och E- vitamin och Morus Alba Root Extract som verkar lugnande, reparerande och reducerar ojämn hudton. 
 4. Ultradefense SPF 50 – en lätt kräm som innehåller reparerande och skyddande enzymer, antioxidanter och SPF 50.

Kväll

 1. Niactil Cleanser
 2. Ceactil Pads (kan även användas på och runt ögonen)
 3. Ceactil Everyday Serum (kan användas runt ögonen)
 4. Glyactil Smoothing Cream 10% – fuktighetskräm med glykolsyra, koenzym Q10,  grönt te, A,E,C-vitamin och squalane  som verkar mjukgörande.

Kom ihåg!

 1. Antioxidanter neutraliserar fria radikaler och skyddar cellerna mot skador.
 2. Huden kommer upprätthålla en bättre cellproduktion.
 3. Huden kommer få mindre skador från UV-strålar och motverka tidigt åldrande.
 4. Solskyddsfaktor och antioxidanter tillsammans skyddar huden bättre mot UV-skador.

Vi önskar er alla en jättehärlig påsk!

Dela denna artikel