Produkter

Svavel – Problemlösaren för flera olika hudproblem

Vi lanserar nu en ny, mycket behandlande rengöring som tillämpar sig för de som sliter med ständiga akneutbrott, seborroiska eksem, rodnad eller generell fet hud. Svavel är huvudingrediensen - en aktiv ingrediens som är lösningen till flera olika hudproblem!

Vi lanserar nu en ny, mycket behandlande rengöring som tillämpar sig för de som sliter med ständiga akneutbrott, seborroiska eksem, rodnad eller generell fet hud. Svavel är huvudingrediensen – en aktiv ingrediens som är lösningen till flera olika hudproblem!

Ingrediensen svavel har funnits på marknaden i många år, men på grund utav sin speciella lukt så har inte ingrediensen blivit en favorit. Vi ser likväl att ingrediensen blir mer och mer använd på grund av sina unika egenskaper som problemlösare för en fet, känslig och oren hud. Svavel har komplexa egenskaper som verkar keratolytisk och antibakteriellt utan att torka ut eller irritera huden. Svavel bryter ner keratin och reducerar tilltäppta porer, hämmar aknebakterien och förebygger mot nya utbrott. 

En av de viktigaste faktorerna för att förebygga och behandla oren hud är att regelbundet få bort ansamlingar av keratin och reducera talg. detta motverkar ingetäppta porer och ytterligare bakteriebildning. Därför använder vi ofta flera olika ingredienser som jobbar förebyggande och behandlande som tex BHA, AHA, retinol och azelainsyra. 

BHA och AHA-syra exfolierar, men fungerar inte lika antibakteriellt som svavel. Retinol och A-vitaminsyra exfolierar och är talgreducerande. Azelainsyra har några liknande egenskaper som Svavel, men har mindre keratolytisk effekt. Vi rekommenderar därför att använda Sulfactil Cleanser tillsammans med ett passande hudprogram. Rengöringen ska kunna användas dagligen vid en period av akneutbrott eller ett par gånger i veckan vid behov. 

Sulfactil Cleanser

Betaine (aminosyra som är fett- och vattenlöslig), 2 % salicylsyra och 2% svavel.

Passar till:

Rosacea, akne, seborroisk och fet hud. Kan med fördel används på problemzoner som t-zon, hårfästet, rygg, nacke och bröst. Ger en lätt peeling, dödar demodex (svamp) och ogynnsam bakterieflora.

Rekommenderad användning:

Detta är en specialrengöring som används i kombination med en mildare rengöring- antingen dagligen i perioder med utbrott, eller ett par dagar i veckan. Tvätta bort smuts och smink med din dagliga rengöring först, därefter tvättar du ansiktet med Sulfactil Cleanser. 

Dela denna artikel