Mariannes tips Dela denna artikeln

Starta ett nytt år med ny frisk hud

Med ett nytt år kommer också nya nyårslöften!

I media kan vi läsa om vilka nyttiga måltider vi kan äta, träningsråd och generella råd gällande en hälsosammare livsstil. Det råder inget tvivel om att intresset för en hälsosammare livsstil som ger resultat, är någon vi intresserar oss för. Jag arbetar med hudfrämjade åtgärder och vet att kroppens organ påverkar varandra.

Huden speglar vår hälsa med att se trött och sliten ut, av för lite sömn, dålig kost, dålig cirkulation och motion samt dåliga hudrutiner.

De flesta av oss upplever att vi behöver en ”skin booster” i början av nya året, efter december som ofta lett till en del utsvävningar. Januari är kall, mörk och huden riskerar att inte få tillräckligt med D-vitamin. Den torra luften bidrar också till att huden blir torr och livlös.

Hudens egna förmåga till att binda fukt och behålla en bra fuktighet reduceras med tiden och då behöver huden extra hjälp i form av kosttillskott som omega, antioxidanter vatten och hudvårdsrutiner.

Det är flera produkter som innehåller ingredienser som är viktiga för att upprätthålla hudens produktivitet och fuktighet, men det är ett fåtal produkter som innehåller ingredienser som främjar en snabbare hudförnyelse och ger huden mer glöd och fukt.

Vi har satt ihop ett ”skin boost” – kit som peelar, binder fukt, skyddar och reparerar hudbarriären.

skinbooster_2

Skin Booster kit består av:
Elixir Pads 10%
Smoothing Cream 10%
Ultradefense Repair Gel

Elixir Pads 10%: innehåller glykolsyra som är en AHA-syra. Glykolsyra är gynnsam att använda mot flera problemområden.

Förutom glykolsyra-molekylens fördel att vara liten, vilket gör att den kan penetrera djup i huden, är den även rengörande och peelande. Studier visar att den även har hudföryngrande effekter i form av att reducerar solskador, stimulerar kollagen och elastin, ökar hudens tjocklek, fasthet och fuktighet. Glykolsyra ger även huden mer lyster, gör den mjukare och ger en jämnare hudton.

Smoothing Cream 10%: fuktighetskräm som innehåller glykolsyra, coenzym Q10, grönt te, vitamin A,E,C och squalane som hjälper till att binda och behålla fukt. Krämen ger en mjuk och jämnare hud, samt bidrar till en mer aktiv cellförnyelse.

Ultradefense Repair Gel: fuktighetsgelé fylld med antioxidanter och reparerande enzymer som ger huden en riktigt ”fuktboost”. Den kan användas som serum eller läggas i tjockare lager som en mask. Passar alla hudtyper.

Ett riktigt gott nytt år!
Önskar,
Marianne