Produkter

Smoothing Cream 10% exfolierar och ger massa fukt på samma gång!

Fruktsyror är en effektiv ingrediens som bidrar till en snabbare hudförnyelse och avlägsnar döda hudceller.

Fruktsyror är en effektiv ingrediens som bidrar till en snabbare hudförnyelse och avlägsnar döda hudceller.

Överhuden, epidermis, förnyar sig varje månad hos en ung och frisk hud. Hudcellerna, keratinocyterna, börjar som levande celler i nedre lagret av överhuden och vandrar sedan uppåt innan de når översta lagret av överhuden, stratum corneum, där de får en programmerad celldöd och blir döda hudceller.

Hudcellerna har gjort mycket bra i processen upp till hudytan men funktionen av de döda cellerna kommer vara till mindre nytta när de ligger på hudytan utan att tas bort. 

Döda hudceller tar med sig fetter från djupare lager och ger huden ett skydd och en stark hudbarriär, men kan också skapa en del mindre attraktiva hudproblem som grov och glåmig hud, linjer, ojämnt pigment, stora porer och tilltäpptheter.

Smoothing Cream är ”two-in-one” produkten som exfolierar och är fuktgivande på samma gång. 

Den innehåller koncentrerad glykolsyra i 10% och är anpassad för de flesta hudtillstånd och åldersgrupper.

Om du har problem med grova porer, ojämn hudton, tilltäpptheter, fina linjer och hud utan lyster, så kommer en kräm med glykolsyra vara väldigt effektiv och ge fina resultat.

5 bra anledningar till att använda Smoothing Cream:

  1. Avlägsnar döda hudceller
  2. Fuktgivande
  3. Ger mindre porer och slätare hud
  4. Minimerar fina linjer
  5. Ger jämnare hudton och motverkar pigmenteringar

Rekommenderad användning:

Smoothing Cream är en behandlande nattkräm. 

Men den kan även användas på dagen, med solskydd över, vi rekommenderar dock att börja med en gradvis invänjning av produkten och att starta med att använda den 3-4 kvällar i veckan. Vi rekommenderar också att börja med den lägre styrkan 10%, om du inte tidigare har använt liknande syror eller har en bra tolerans för glykolsyra. För de med känslig eller torr hudtyp rekommenderas det att använda ett serum eller gelé under anpassat efter hudtillståndet. För en mer aktiv behandling kan Acticlear Pads eller Elixir Pads användas innan Smoothing Cream för att stimulera en ännu aktivare hudförnyelse.

Dela denna artikel