Ämne

Sätt personliga mål för din hud

Vad vill jag se för resultat? Varför? När? Hur? Det är några bra frågor att ställa till sig själv när man vill jobba mer målinriktat för långvariga resultat och ett bättre hudtillstånd.

Vad vill jag se för resultat? Varför? När? Hur? Det är några bra frågor att ställa till sig själv när man vill jobba mer målinriktat för långvariga resultat och ett bättre hudtillstånd. 

Oavsett ålder och hudtillstånd så är det viktigt att sätta upp mål och lägga upp en plan för hur man ska nå målen. 

Skräddarsytt hudprogram
När vi lägger upp ett personligt hudprogram, ställer vi frågor till kunden som vi sedan använder som grund när vi utformar programmet.

Att ha bra rutiner med kvalitetsprodukter är en viktig del för att nå långvariga resultat.
Vi anpassar alltid våra rekommendationer och ger även andra tips att tänka på. Vår erfarenhet är att alla är olika och ska behandlas individuellt. 

Några kommer efter en hudanalys och produktvägledning uppleva snabba resultat på huden, medan det för andra kan ta längre tid. Något som kan resultera i besvikelse och att man ger upp. Ha tålamod! Med rätt produkter för din hud kommer du se fina resultat även om det kan ta lite tid innan resultaten kommer!

Det är viktigt att sätta långsiktiga mål och planlägga produkter efter årstiderna. Hudtillståndet påverkas av många olika saker (bland annat väderväxlingar) och förändras ständigt, därför kan det vara smart att byta ut vissa produkter och anpassa efter årstiderna. 

Annies hudhistoria
I juni tog Annie (26) kontakt med oss för att få vägledning med sina hudvårdsrutiner, hon är en av dom som fick snabba resultat på sin hud. 

Annie hade bytt preventivmedel vilket ledde till att hon fick en hormonell obalans. Det visade sig bland annat genom mer tilltäpptheter i huden och hon upplevde även att huden blev blankare och att hon ständigt fick nya finnar. 

Tidigare hade hon prövat många olika produktserier utan att ha ett speciellt program, och önskade nu att få ett personligt hudvårdsprogram.

Vi la upp följande hudprogram till Annie: 

Morgon:

  1. Sulfactil Cleanser
  2. Niactil 4%
  3. Ultradefense SPF 30 (sommartid)

Kväll: 

  1. Hydractil Gentle Cleanser
  2. Acticlear Pads (4-5 gånger i veckan)
  3. Niactil Advanced Pro varje kväll

Hur lång tid tog det innan du såg en hudförbättring? 

Har du använt några receptbelagda produkter i kombination med ditt hudvårdsprogram?

Har du gjort några salongsbehandlingar under hemmaprogrammet?

Är det någon produkt som har blivit din favorit, och som kommer fortsätta vara med i ditt hudprogram?

Har det uppstått några andra eller nya hudproblem som du önskar förbättra? 

Tusen tack för att vi fick dela din hudhistoria, Annie! ?

Önskar du vägledning när det kommer till Elixirs produkter? Ta kontakt med Paulina Björkquist (paulina@cosmedica.no)

Dela denna artikel