Produkter

Salongsbehandling hemma

Många har fått avbokade salongsbehandlingar i dessa tider och vi vill ge tips på hur du själv uppnår en mer effektiv hemmabehandling.

Många har fått avbokade salongsbehandlingar i dessa tider och vi vill ge tips på hur du själv uppnår en mer effektiv hemmabehandling.

Kemiska peelingar på salong har högre koncentration av aktiva ingredienser än de som säljs ute i butik. Effekten att främja en hudförnyelse som ger en stramare, jämnare och finare hud blir därför förstärkt på salong, men liknande behandlingar kan göras hemma, i en lite snällare form. 

Fruktsyror hjälper huden till att förnya sig snabbare. Cellförnyelsen i huden tar ca en månad men blir långsammare med åldern. Det betyder att åldring och skador vi får genom livsstil försämrar hudens egen förmåga att förnya sig själv. Bästa sättet att skapa en djupgående och mer effektiv peeling är att använda hög koncentration av fruktsyror. 

Kombinationen och synergieffekten av den aktiva ingrediensen retinoider och fruktsyra är helt fantastisk. Fruktsyror får bort döda hudceller som kan ge huden en grövre hudyta, större porer, se sliten ut och ge en grå och ojämn hudton.

Retinoider jobbar djupare ner i huden och stimulerar till nya friska celler. Detta leder till en mer produktiv, sundare, friskare och slätare hud.
Fruktsyrorna ger en omedelbar effekt, medan retinoider arbetar djupare ner i huden och effekten kan ta längre tid innan den blir synlig. De som vill jobba på att få hudförbättring av rynkor, ärrbildningar, få finare porer och jämnare hudton rekommenderas använda dessa aktiva ingredienser tillsammans.

Gör din egen salongsbehandling
Vi rekommenderar Elixir Pads 20% i kombination med Retinext Anti-Aging Gel. 

Det kommer ge en ordentlig boost. För de som är verkligen vill ta chansen till att främja sin cellförnyelse kan detta användas 2–3 kvällar i rad. Det finns en risk att du kan börja flagna, men nu när många av oss får hålla sig hemma kan det vara en bra anledning till att passa på, när det finns lite extra tid. 

För de som är lite känsligare i huden så rekommenderas Retinext Corrective Serum eller Ceactil Everyday Serum istället för Retinext Anti-Aging gel.

Det går även bra att använda mildare styrka på padsen. 

Produkter som Hydractil Rich, Hydractil Lite, Normalizer och Ultradefense Repair Gel är alla väldigt bra att använda för att tillföra fukt.

Bild: Eirin Kristiansen / eirinkristiansen.no

Dela denna artikel