Ämne

Så reducerar du rynkor kring ögonen

De första ålderstecknen kommer ofta kring ögonen. Många av oss upplever att vi kan se äldre ut efter bara en dålig natts sömn – och snart blir rynkorna bestående.

Det positiva är att vetenskapen säger att rynkor och linjer kring ögonområdet påvisar vänlighet och uppriktighet. Det är trots allt mycket skratt och mimik som bidrar till en stor del av rynkorna.

Rynkor uppkommer naturligt när vi åldras och huden mister fukt och spänst som leder till mindre volym, men miljöfaktorer och vanor är också viktiga bidragande orsaker till plötsliga hudförändringar. Genetik har även en del att säga till om när det kommer till åldrande, men yttre faktorer som klimat och livsstil kan vara med på att påskynda åldringsprocessen.

5 tips som kan reducera ålderstecken kring ögonen:

1. Dra ned på solexponeringen
Skydda dig med solskydd och solglasögon. Solexponering främjar skador på proteinet kollagen och reducerar fukt och spänst. Eftersom huden kring ögonen är mycket tunnare än den övriga huden är det mer märkbart när huden mister fukt och spänst där.

2. Gnugga inte för hårt i ögonen
Dåliga vanor med att gnugga ögonen när du är trött eller rengör huden kan bryta ned kollagen och reducerar hudens spänst på sikt, då huden kring ögonen är väldigt ömtålig och tunn.

3. Återfukta ordentligt
Fuktfattig hud ger ett äldre intryck. Den tunna huden klarar inte av att hålla tillräckligt med fukt och förebyggande vård med kräm är viktig.

4. Undvik föroreningar, tobak och rökning
Det främjar fria radikaler, reducerar blodcirkulationen, fukt och spänsten i huden.

5.Undvik att sova på magen eller sidan
Studier som är gjorda i 2012, «Journal of Cosmetic and Laser Therapy» visade att sova med ansiktet i kudden kan främja rynkor runt ögonen och i ansiktet.

Dom här 6 ingredienserna reducerar rynkorna kring ögonen: 

Retinol är en av de mest dokumenterade ingredienserna för att motverka och förebygga ålderstecken och rekommenderas för att främja bättre fukt och spänst. Koncentrerade retinol produkter kan verka hudirriterande vid invänjningsfasen och det rekommenderas att inte använda för hög koncentration kring ögonen då det kan upplevas för aktivt.

Niacinamid (B3-vitamin) bygger keratin och främjar bättre immunförsvar, stärker hudbarriären med lipider som jobbar fuktgivande och ger en slätare hudyta. Hämmar inflammationer, rodnad och pigmenteringar. Upprätthåller en bättre cellproduktion och skyddar mot solskador och fria radikaler.

C-vitamin (ascorbyl glukosid) stimulerar en bättre produktion av proteinet kollagen och skyddar mot nedbrytning av kollagen. Jobbar återfuktande och ger en jämnare och sundare hud.

Acetyl Octapeptide-3 reducerar mimiska linjer och används ofta i ögonprodukter för att reducera dynamiska linjer genom att den har «botox-liknande» verkningssätt. Samma verkningssätt som Argireline där studier i en artikel från Augusti 2018 i utgåvan Scientific report visar att mimiska rynkor blev reducerade redan efter en vecka.

Glukonolakton har en antioxidanteffekt och är ett naturligt konserveringsmedel som reducerar fria radikaler och upprätthåller bättre fukt och pH-värde i huden. Verkar lugnande och reducerar rodnad och fria metaller som främjar ojämn hudton.

Peptider- Tripeptide-56 Acetate verkar cellkommunicerande och skyddar mot AGE´S (Advanced Glycation End-product) som bryter ned protein i huden. Stimulerar en bättre fuktproduktion och reducerar fina linjer, solskador och grov hud.

Varför ska du använda ögonkräm?
Vi rekommenderar att använda ögonkrämer i förebyggande syfte för att motverka och förebygga ålderstecken. Det är viktigt att förstå att ögonkrämer inte uträttar mirakel, men eftersom huden kring ögonen är så tunn och ömtålig kommer en förbättring ske fort om huden inte fått regelmässig vård.

Ögonkrämer är formulerade för den ömtåliga, tunna huden kring ögonen och bör därför inte vara för feta eller rikliga i konsistensen. Det är viktigt med rätt sammansättning av ingredienser som rättar sig mot de behoven vi önskar som mer fukt, spänst och en sundare hud.

Niactil Anti-Age Eye Gel verkar uppstramande och fuktighetsgivande samtidigt som den dämpar svullnader och motverkar mörka ringar. Niactil Anti-Age Eye Gel jobbar både behandlande och förebyggande för ålderstecken och är den optimala ögonkrämen. Passar lika bra för dom som är i 20-års åldern (som vill jobba mer förebyggande) som för dom som har en åldrande hud som behöver mer vård och näring. En ögonkräm du måste testa!

Dela denna artikel