Hudhistorier

Peptalk Lip Balm: En Förlängning av din Hudvårdsrutin

Tänk så mycket dina läppar utsätts för under en dag! Vi äter, pratar och läpparna…

Tänk så mycket dina läppar utsätts för under en dag! Vi äter, pratar och läpparna är konstant exponerade för föroreningar och sol – precis som resten av huden i ansiktet. Vi menar därför att läpparna också förtjänar omtanke och en fast plats i hudvårdsrutinen. 

Många är drabbade av torra läppar och marknaden är full av alternativ för fuktbehövande läppar. Läppbalmer innehåller ofta en blandning av oljor och vax, utan aktiva ingredienser blir produkten ofta liggande på översta lagret på huden – utan att tränga ned i de djupare lagren. 
 
Applicering ger en tillfällig lindring av torra och spruckna läppar, men man ”lurar” också huden att tro att den producerar tillräckligt med fukt. Det kan leda till att huden sätter sin naturliga fuktproduktion på paus och man kan känna ett behov av att applicera produkten oftare. Man kan helt enkelt bli beroende. 

Peptalk Lip Balm innehåller en rad aktiva och fuktgivande ingredienser. Som går ned i de olika hudlagren, där de bidrar till att öka den naturliga produktionen av fukt, kollagen och elastin. 

Nyckelingredienser i PepTalk lip balm: 

Peptider 

Peptider har varit en viktig ingrediens på hudvårdsmarknaden under en lång tid. De fungerar som små budbärare som sänder signaler till våra celler och förbättrar deras funktioner.  

Med Peptalk får du mer än bara peptider. Vi har kombinerat peptider med Myramaze och fuktgivande oljor för att ge en komplett lösning som tar vara på alla de egenskaperna vi vill ha i en läpprodukt. 

Myramaze® 

En aktiv fuktgivande ingrediens som har flera fördelar för läpparna.  
Den återupprättar hudens lyster, reducerar känslighet och optimerar hudens fukt i 
upp till 48 timmar! Det resulterar i en sund och stark hudbarriär som är bättre på att behålla fukten.  
Den ökade fuktnivån i huden kommer ge fyllnad och volym till läpparna, något som inte bara reducerar linjer och rynkor på läpparna, men också på området runtomkring. 

Mandelolja och olivolja 

Båda oljorna har stärkande, fuktgivande egenskaper som bidrar till att mjukgöra och återfukta läpparna, samtidigt som de lämnar en skyddande fuktbarriär som förhindrar naturlig fuktförlust. 
De egenskaperna är speciellt viktiga för vårdande läpprodukter, då läpparna har tunnare hud och har en tendens att torka ut fortare än andra områden av huden. 

Menthol 

Ger en behaglig kylande känsla med omedelbar lindring för torra eller spruckna läppar. 

Så använder du PepTalk 

Peptalk er nøye utviklet for å reparere og opprettholde fuktighet med fokus på sunne, friske og velpleide lepper. Alle har behov for et leppeprodukt og Peptalk kan brukes enten ved behov i løpet av dagen, eller som en behandlende del av hudpleierutinen din både morgen og kveld! 

Dela denna artikel