Produkter

Peela hela kroppen!

De allra flesta har bra hudvårdsrutiner för sitt ansikte, men många glömmer att kroppen, händer och fötter också behöver regelbunden vård.

De allra flesta har bra hudvårdsrutiner för sitt ansikte, men många glömmer att kroppen, händer och fötter också behöver regelbunden vård.

Huden på kroppen kan bli väldigt torr och nästan få en liten gråaktig hudyta med ojämnheter som knottror, inåtväxta hårstrån efter rakning och fjällande ben. Några kan även uppleva grövre hud på armbågar och knän.

Händer blir utsatt för mycket under löpet av en dag och blir märkta av torrhet, pigmentering och grovhet. Det ligger ofta nederst på prioriteringslistan när det gäller behandling och produkter, men är kroppsdelar som blir tvättade tiotalsgånger i löpet av en dag. Det behövs därför tas hand om och få mjukgörande och behandlande krämer.

Fötter bär kroppsvikten steg för steg och håller oss balanserade och stående varje dag. 

Ju äldre vi blir desto mer belastning blir det för fötterna, vilket leder till hård och grov hud på fotsulorna. Daglig vård med mjukgörande produkter är både förebyggande och reparerande. 

Glyactil Smoothing Body Lotion
Glyactil Smoothing Body Lotion tar bort döda hudceller, ger fukt och vårdar samtidigt. Den innehåller mjukgörande, reparerande och vårdande ingredienser som Aloe Vera, grönt te, A, C, E-Vitamin och fruktsyror.

Peelande effekt

Glykolsyror löser upp bindningarna mellan de döda hudcellerna i det övre hudskiktet så att överhuden lättare kan bytas ut och den friska huden under kommer upp till ytan. Huden kommer då att se fräschare ut, upplevas mjukare och ha mer lyster. Detta motverkar torr hud och ökar hudens förmåga att absorbera andra näringsämnen. 

Reducerar röda knottror
Den behandlar också något som heter Keratosis Pilaris som är röda knottror (ser ut som gåshud) på baksidan av överarmarna och framsida på låren. Det är ca 40% av befolkningen som har eller har haft detta hudtillståndet. 

Reducerar oren hud
Glykolsyra är också fördelaktig för behandling av orenheter på rygg och bröst.

Döda hudceller täpper till porer och syran tar bort ”pluggen” som stänger till porerna. För optimalt resultat rekommenderar vi att du först tvättar huden med Sulfactil Cleanser eller Acticlear Cleanser innan du applicerar Smoothing Body Lotion. 

Motvärkar inåtväxta hårstrån 

Regelbunden peeling kan minska intåtväxta hårstrån efter vaxning och rakning. Tilltäppta hårsäckar kan göra att hårstrået i huden vrider sig och växer in i huden. Att ta bort döda hudceller ger stråt en enklare passage att växa genom huden. 

Rekommenderad användning

Använd Gyactil Smoothing Body Lotion på händer, fötter och kroppen efter bad eller dusch. Kom ihåg att daglig exfoliering gör huden mer solkänslig och det är viktigt att skydda huden extra noga med solskydd när du vistas i solen. 

Dela denna artikel