Produkter

Niactil Advanced Pro – Månadens fokusprodukt

Produkten innehåller höga halter av aktiva ämnen som passar till de flesta hudtyperna. Niactil Advanced Pro är mild mot huden samtidigt som den är aktiv och stärker, reparerar, tillför fukt och peelar skonsamt bort döda hudceller.

Produkten innehåller höga halter av aktiva ämnen som passar till de flesta hudtyperna. Niactil Advanced Pro är mild mot huden samtidigt som den är aktiv och stärker, reparerar, tillför fukt och peelar skonsamt bort döda hudceller. 

Niactil Advanced Pro är en gelé på tub som kan användas som en kräm eller ett serum.

Den innehåller 4% Niacinamide och 10% polyhydroxy acid (PHA-syra) som skapar en hudförbättring utan att irritera huden. Produkten ska gärna kombineras med andra produkter från serien, men för första gångsanvändare rekommenderas det att vänja in produkten på huden och först efter det kombineras med andra aktiva produkter. 

Produkten rekommenderas att användas tillsammans med andra Elixir produkter för att uppnå synergieffekten av flera ingredienser. 

För en ung hud kan den användas enskilt som en dag-eller nattkräm men då gärna alterneras med Niactil 4% eller Hydractil Lite för att få lite mer fukt.

För en vuxen hud som behöver mer anti-age ingredienser rekommenderas produkten att kombineras med Retinext-produkter, solskydd och hydractil-produkter för att få tillräckligt med «vård».

Vilka är dom aktiva ingredienserna?
Polyhydroxy acid (PHA), blir ofta kallad för nästa generations AHA-syror, men är mildare och snällare mot huden. Den tar försiktigt bort döda hudceller samtidigt som den främjar till bättre fuktighet med antioxidanteffekt.

Det finns flera olika PHA-syror, men den vanligaste typen är Gluconolactone och Lactobionic acid. I Niactil Advanced Pro används Gluconolactone som är känd för sina multi-taskegenskaper. 

Niacinamide är en dokumenterad vattenlöslig vitamin B3 som är viktig för cellfunktionen och dess förmåga att upprätthålla en god energiförsörjning till cellerna. Men åldern så sjunker dessa nivåer av B-vitamin och cellerna kan då inte reparera sig och förnya sig på samma sätt. Niacinamide används för att stärka hudbarriären, reducera rodnad i huden och upprätthålla en sundare och friskare hud. 

Vad kan man förvänta sig för effekt?

Förbättrad barriärfunktion 
Förstärker hudytan som är gynnsamt för de med känslig hud och inte tolererar glykolsyra eller andra starka produkter. 

Pigmentfläckar
Minskar hyperpigmentering med 10–30% efter 12 veckor, beroende på hudtyp. förbättrar pigmentförändringar och hudton med ca 30%. 

Aknebehandling
10–14% PHA är lika effektiv som 5% benzoylperoxid, men med mindre biverkningar. Kan användas samtidig som tretinoin och andra retinol/retinalprodukter. Ger inte samma risk att irritera inflammatorisk akne som glykolsyra kan göra.

Rynkbehandling
Förbättrar rynkor och fina linjer efter 12 veckor. 

Ökad hudtjocklek
Främjar lipid och kollagenbildningen som förbättrar hudbarriärfunktionen. 

Fet hud
Minskar fettutsöndringen från talgkörtlarna. 

Förbättrar hudelasticitet
Förbättrad hudelasticitet med 10,2% efter 12 veckor.

Antioxidant
Hämmar oxidation och kan minska oxidations främjande metaller. Det minskar också fria radikaler.

UV- strålar
Till skillnad från många AHA-syror så ökar inte hudens känslighet för UV-strålar.

Sex goda anledningar till att använda Niactil Advanced Pro  

Dela denna artikel