Produkter

Lär känna Sulfactil-familjen

Elixirs produkter är uppdelade i olika ”familjer” med ingredienser som är anpassade för olika hudtillstånd och hudtyper. Nu ska ni få lära känna Sulfactil-familjen.

Elixirs produkter är uppdelade i olika ”familjer” med ingredienser som är anpassade för olika hudtillstånd och hudtyper. Nu ska ni få lära känna Sulfactil-familjen.

Sulfactil namnet kommer från namnet sulfur, svavel på svenska. Svavel är en mineral som började användas redan under 70-talet för att behandla olika hudåkommor. Svavel är känt för sina goda antibakteriella, inflammationshämmande och skonsamt exfolierande egenskaper. Vi har alla olika resultat vi vill uppnå för vår hud. Några har större hudproblem än andra, då kan de behöva använda ingredienser som har mer behandlande effekter. Sulfactil Cream har en bra effekt på många hudproblem och blir ofta omtalad som en ”problemlösare”. 

Vanliga biverkningar
Några kan under invänjningsfasen uppleva att de blir torrare, rödare och att det kan svida lite i huden. Det är helt normalt under invänjningen och ingen reaktion, men det är därför viktigt att vänja in produkten i huden. Börja använda produkten 2-3 gånger i veckan och öka succesivt efter hudens tolerans. De med svavelallergi bör undvika att använda Sulfactil produkterna. 

Sulfactil Cleanser
Rengöring som är anpassad för de med obalans i huden, stora porer och fetare hudtyp. Den rekommenderas som daglig rengöring för de som ständigt upplever nya tilltäpptheter i huden, är torra, upplever rodnad eller har en generellt fet hudtyp.

Ingredienser i Sulfactil Cleanser
Betain – en mild aminosyra som verkar både fett- och vattenlösligt.
2% Svavel – som balanserar talgproduktionen genom att avlägsna överflödigtalg i porerna, hämmar inflammationer och lugnar, motverkar rodnad. Är även lätt exfolierande och har bakterie- och svampdödande egenskaper. 

Rekommenderad användning:
Sulfactil Cleanser är en behandlande rengöring. Använd den gärna som en dubbelrengöring efter din vanliga rengöring. Massera in rengöringen med vatten och låt den ligga och verka i 5-10 minuter, för en mer aktiv rengöring, innan du tvättar av. För några kan huden upplevas lite torrare om rengöringen används morgon och kväll, det är då rekommenderat att bara använda Sulfactil Cleanser till kvällen.

Sulfactil Cream 
En lätt kräm med gul färg som reducerar talg, tilltäpptheter, rodnad och hämmar inflammationer i huden. Studier visar en betydlig förbättring på rodnad, torrhet, flagning och tilltäpptheter. 

Aktiva ingredienser
5% svavel: mikroniserat svavel gör att kontakten med hudytan blir större, när ingrediensen har små partiklar leder det till en mer effektiv och aktiv verkan på huden.

2% salicylsyra: synergin (samarbetet) med svavel gör att de blir en mer aktiv behandling som går ned och avlägsnar överflödigt talg i poröppningen, balanserar talgproduktionen och hämmar inflammationer.

Butyrospermum Parkii (Shea olja) har använts inom kosmetik i över 60 år och är känd för sina mjukgörande och lugnande egenskaper. Den täpper inte till porerna vilket gör att ingrediensen även passar för de med fet och tilltäppt hud.

Rekommenderad användning: 
Använd i kombination med hudprogram anpassat efter ditt hudtillstånd. Kan användas i ett tunt lager i hela ansiktet eller lokalt på drabbade områden och utbrott, 1-2 gånger om dagen. Rekommenderas som en kur på 6 veckor och efter det 2 gånger i veckan för att bibehålla resultatet.

Dela denna artikel