Produkter

– Jag är en riktig «glow-getter»

Celine arbetar som kosmetisk dermatologisk sjuksköterska på Eger Skin Clinic i Oslo och brinner för…

Celine arbetar som kosmetisk dermatologisk sjuksköterska på Eger Skin Clinic i Oslo och brinner för hudhälsa. Läs om hennes rekommendationer och vardagstips!

Vad var/är dina hudproblem och när började dom?
Mitt hudproblem har varit att jag har pillat och klämt på minsta lilla orenhet, vilket har lett till att jag har fått ärr och postinflammatorisk hyperpigmentering i ansiktet. Jag har en kombinerad till torr hudtyp utan några större hudproblem från början.

Men i tonåren pillade och klämde jag på allt som kom upp i och kändes på huden. I kombination med sol ledde det till ärr och pigmenteringar. Det har lett till dåligt självförtroende för att gå osminkad och det blev ett komplex som präglade min vardag. 

Vad hade du testat innan du började med Elixir Cosmeceuticals?
Jag har alltid använt aktiva ingredienser i min hudvård och prövat mig fram med olika produkter från märken som Md formulations och Dermalogica. Innan jag började med Elixir Cosmeceuticals använde jag produkter som var anpassade för en fetare hud än den jag har, något som verkade både uttorkande på huden och gjorde att den blev fuktfattig vilket ledde till att den producerade mer talg som följd. Jag fokuserade mycket på att peela huden och fick ärrbildningar.

Jag har jobbat med smink i 10 år och har lärt mig att täcka över de ärr och ojämnheter som jag har, men jag insåg snabbt att hudvårdsrutinen är av största vikt för att sminket ska se bra ut. 

När började du med Elixir Cosmeceuticals och vad gjorde det för din hud?
Jag började använda Elixir Cosmeceuticals när jag var 19–20 år, det är drygt 8 år sen och jag har varit trogen Elixir användare sen dess. Jag har verkligen upplevt en stor förbättring av huden sen jag började använda Elixir Cosmeceuticals.

Pigmenteringar är alltid svåra att behandla, men jag ser en otrolig skillnad, då min hudton är mycket jämnare idag än för några år sen. Idag har jag inga problem att gå utan smink.

Jag upplever ständigt att folk frågat mig vad jag använder och gör med min hud, vilket är väldigt kul då jag jobbar som kosmetisk dermatologisk sjuksköterska. Då jag tidigare har haft problem med huden och den inte har varit prickfri tar jag det som en stor komplimang när någon kommenterar positivt om den. 

Hur ser dina hudvårdsrutiner ut morgon/kväll?
Jag rengör huden både morgon och kväll, det är något jag aldrig hoppar över. Här är favoriten Hydractil Gentle Cleanser på grund utav att det är en mild rengöring som skonsamt rengör och lugnar huden. 

Jag använder Elixir Pads några kvällar i veckan för exfoliering och lyster. Jag är en riktig glow-getter.

Jag byter serum efter behov, men faller alltid tillbaka till Niactil 4% som ett serum både i min dag och kvällsrutin. Jag använder också Niactil 4% ovanpå andra serum för att ge huden mer fukt.

Acticlear Eventone Serum är ett måste för att jobba på pigmenteringarna på min hud. Jag använder den under alltid under mitt solskydd på dagtid, hela året om och växlar mellan Ultradefense Spf 50 och Ultradefense Geen Tea Spf 22.

Jag växlar mellan Acticlear Eventone Serum och Retinext Advanced Corrective serumet till kvällen. Retinext är ett förebyggande serum som stärker och reparerar huden med A-vitamin. 

För ren fukt använder jag Hydractil Rich Cream som nattkräm över de olika serumen. Eftersom jag använder aktiva produkter måste jag också stärka min hudbarriär när jag känner att den blir extra torr eller öm.

Sulfactil är en mirakelprodukt som räddar mig så fort jag får utbrott av perioral dermatit. Jag lägger den punktvis eller i ett tunt lager till kvällen vid behov. Den dämpar rodnad, tilltäpptheter och aktiva utbrott.

Vad har Elixir Cosmeceuticals gjort för dig?
Produkterna från Elixir Cosmeceuticals har fått mig att känna mig fin utan smink. Huden har blivit klarare, jämnare, mer återfuktad och balanserad. Jag har slutat att pilla och klämma på huden och använder ingredienser som jobbar med att förhindra utbrott och ojämnheter. 

Med produkter anpassade för mitt hudtillstånd har jag klarat av att hålla pigmenteringarna i schakt även under sommaren, utan att de har blivit värre.

Jag värdesätter min hudvårdsrutin och märker skillnad om jag börjar slarva, därför är hudvårdsrutinen jag har från Elixir Cosmeceuticals närmast helig både morgon och kväll.

Dela denna artikel