Ämne

– Jag älskar resultatinriktad hudvård

Mojdeh har 23 års erfarenhet som hudterapeut och jobbar på NK i Stockholm sedan 16 år tillbaka. Hon har testat det mesta inom hudvård.

Mojdeh har 23 års erfarenhet som hudterapeut och jobbar på NK i Stockholm sedan 16 år tillbaka. Hon har testat det mesta inom hudvård.

Vad var anledningen till att du började jobba med hud?
– Min karriär började som undersköterska, där upptäckte jag snabbt mitt stora intresse för huden. Jag valde då att utbilda mig vidare till medicinsk fortvårdare och märkte där att jag även hade ett intresse för produkter och ingredienser och dess verkan. När jag kom i kontakt med en gammal vän som utbildat sig till hudterapeut kände jag att det där är ju precis det jag vill jobba med, att få kombinera min passion för hud och produkter med aktiva ingredienser. Jag älskar resultatinriktad hudvård och att kunna hjälpa kunder som har olika hudproblem. Man kan få fantastiska resultat med rätt hudvård anpassad efter sitt hudtillstånd! 

Elixir Cosmeceuticals säljs på NK Beauty (Nordiska Kompaniet) i Stockholm och Göteborg.

Beskriv ditt förhållande till din egen hud!
– Jag har alltid haft ett bra förhållande till min hud och upplever inte att jag har haft några större problem med den. Men när jag har blivit äldre har jag känt att jag vill jobba mer resultatinriktat mot ålderstecken. Då väljer jag alltid produkter som har dokumenterad effekt och har använt Retinext Advanced Corrective serumet från er som jag verkligen gillar och har fått fina resultat av. Jag förespråkar också att jobba med olika syror på huden då det ger så fantastiska resultat. Det använder jag även själv ofta i min egen hudvårdsrutin, men det är viktigt att anpassa syreanvändningen till årstiderna och inte gå på med lika starka syror under sommarhalvåret. 

Vad tycker du är viktigast med hudvård?
– Viktigast tycker jag är att dagligen använda solskydd, gärna kombinerat i sin dagkräm. Solskydd är bästa ”mirakelmetoden” för att motverka förtidigt åldrande! Men jag tycker också att det är viktigt att få in rutiner, det är då man ser långvariga resultat. Jag brukar prata om en 3-stegs bas; rengöring, peeling och fukt. 

Vilka är dina favoritprodukter från Elixir Cosmeceuticals?
Jag har många favoriter men ska jag välja tre så är det; Ultradefense SPF 50, lätt i konsistensen trots hög faktor och gör inte huden flottig under dagen, vilket jag upplever med många krämer som har högre solskydd. 

Niactil 4%/Niactil Advanced PRO för att dom jobbar på hudförbättring på så många olika sätt och ger så fina resultat, ett annat plus är att alla i familjen kan använda dom!

Hydractil Lite Cream för att den ger en ordentlig fuktboost till huden utan att vara för tjock i konsistensen och att den kan användas morgon och kväll.

Säg 3 do´s and dont´s inom hudvård!
Do´s
1. Solskydd (kan inte tjata nog om det!)
2. Återfukta, du kan inte ge huden för mycket fukt.
3. Rengöring både morgon och kväll.

Dont´s
1. Överbehandla sin hud. Oftast på grund av för starka peelingar, starkast är inte alltid bäst!
2. Blanda för många aktiva ingredienser med varandra, det gäller att hitta rätt program för din hud och det är viktigt med återhämtning ibland!
3. Inte återapplicera solskyddet om man vistas länge ute i solen.

Dela denna artikel