Ingredienser

Varför behöver ungdomar och vuxna kämpa mot orenheter?

Akne eller oren hud är den mest vanligaste hudåkomman i hela världen.

Akne eller oren hud är den mest vanliga hudåkomman i hela världen. Det är vanligast att ha denna hudåkomma i tonåren och tidig vuxen ålder. Det uppskattas att 80% av befolkningen mellan 11 och 30 år får akne utbrott.

artikler_46

Varför får vi akne?

Orsaken till akne är okänd och det finns för närvarande inget komplett botemedel mot hudproblemet, men läkarna tror att det finns olika faktorer som kan främja akne:

Hur ska personer med akne vårda sin hud?

artikler_28

Förhindrar sol och solarium akne?

Många känner att fet hud och blemmor förbättras med solen. Det är sant att solen i viss mån torkar ut huden och kan få den att se bättre ut genom att kamouflera utbrott av en brunare hudton. Sanningen är att solen är hudens värsta fiende, men är också den främsta källan till vitamin D. Forskning har visat att 10 minuter daglig exponering för solljus ger D- vitamin behovet. Det är viktigt att ha tillräckligt med D-vitamin, men vi vet också att solen främjar inflammation och främjar fria radikaler som bryter ner cellerna. 90% av skador på huden är från UV-strålar. För långsiktig fräsch, frisk och vacker hud rekommenderas rätt behandling och inte överdriven solning. Användning av solarium mot akne problem kan ge en snabb förbättring, men skapar ofta sämre hudtillstånd efteråt.

Motverkar produkter akne?

Viss akne problem kan lösas med enkla medel. Lättare fall utan mycket inflammation kan förbättras genom endast en yttre behandling med ingredienser som verkar talg reducerande, dämpar inflammationer och avlägsnar döda hudceller.

Andra har problem behöver invärtes behandling med tabletter och receptbelagda krämer.

Denna kund här under har en skandinaviskt ljus hudtyp med ansamlingar av komedoner och inflammationer. Hon har använt följande Elixir produkter hemma: Niactil Cleanser, Niactil 4%, Smooting Cream 10% och Acne Pads.

artikler_45Resultat efter 6 månader.

Dela denna artikel