Mariannes tips

Högsäsong för kemiska peelingar!

En stor del av de skador vi får från solen visas på hudytan och kan lätt förbättras genom en ytlig peeling.

En stor del av de skador vi får från solen visas på hudytan och kan lätt förbättras genom en ytlig peeling. 

Det finns många kemiska peelingar på marknaden och det är därför viktig att veta vad de olika peelingarna gör på huden. Fruktsyra finns naturlig i flera växtextrakt och Elixir använder glykolsyra och mandelsyra i sina peelingar. 

Personligen älskar jag fruktsyra (AHA) peelingar eftersom det är en ytlig behandling som ger snabba resultat på liten tid. Den ger omedelbart en mjukare och slätare hud med måttliga reaktioner och tolereras av de flesta hudtyper.

Jag gör alltid en kemisk peeling efter sommarens synder och utsvävningar för att ‘fräscha upp’ och jämna till  grov och ojämn hudyta .

image015

Bilder från en salongsbehandling av Elixir Cosmeceuticals 

Vad gör en ytlig kemisk peeling?
Definitionen på en kemisk peeling är att applicera ett ämnen på huden som gör en kontrollerad skada för att främja hudföryngring och hudförbättring. Fruktsyror arbetar i de översta lagret av huden och avlägsnar döda hudceller som gör att huden ser grövre och ojämnare ut.

Kemisk peeling med fruktsyror kommer inte gå djupare än i epidemis ( överhuden ) och kallas därför för ytlig peel.

I USA kallas den ofta för ” Lunch Time Peel” eftersom den är snabb och effektiv och genomförs på en halvtimma.

Glykolsyra
Denna fruktsyra är den mest effektiva av AHA -syror, då den har minst molekylstorlek av alla AHA-syror. Det innebär att den går lättare och djupare in i huden. Vi utför den i olika styrkor anpassad efter hudtillstånd och tolerans. Vi använder glykolsyra på solskadad hud, orenheter, grov hud, stora porer och fina linjer.

Önskar du precis som jag att bara få lite fräschare och jämnare hudyta är det här peelingen för dig

Fruktsyra peeling med Elixir M-peel 40%
Elixir M- peel  är fruktsyra peeling med mandelsyra. Den har större molekyler än glykolsyran och därmed tar den aktiva ingrediensen längre tid att tränga in i huden.

Mandelsyra rekommenderas ofta som förstagångs peeling för känslig hud, akne och på pigmenteringar. Den verkar antiinflammatoriskt, talg reglerande och är därför mycket bra för dem med fet och oren hud.

Huden kan kännas lite torr och stram 2-4 dagar efter peelingen.

Elixir Cosmeceuticals utför även Retinol Peel som kan utföras ensamt eller i kombination med glykol eller mandel peel för djupare peeling.

Retinol peel 11%
Dena peeling innehåller 11% retinol och verkar liposomalt vilket betyder att den aktiva ingrediensen transporteras djupare in i huden. Retionol är en A-vitamin som omvandlas i huden till en A vitamin syra och går djupare än fruktsyror. Den arbetar dock på ett helt annat sätt och den aktiva ingrediensen sätter igång kollagensyntesen. Detta innebär en aktivare cellproduktion och gör hudcellerna mer produktiva och vi får en snabbare cellförnyelse. Det tar 2-3 dagar för cellförnyelsen och då flagar huden.

Det uppstår en måttlig flagning som kan regleras med längd och styrka på peelingen.

Denna peeling är särskilt lämpad för anti-aging och på ärrbildning.

Vi har filmat en Retionol Peel behandling se här:

Advanced peeling
Retinol peel med förbehandling med glykol peel eller mandelsyra M-Peel.

Denna peeling är min absoluta favorit då den kontrollerat avlägsnar den grova överst  hudytan med fruktsyra för att sedan förseglas med retinol som ligger kvar på hudytan i flera timmar.

Retinol peelingen kommer jobba och förbättra hudens kvalitet. Den aktiva ingrediensen A-vitamin syra är den mest dokumenterade ingrediensen mot att reparera och förbättra hudens elasticitet och kollagenproduktion och brukar därför kallas ” Rolls Royce” av anti-age.

Jag ser framemot att få se resultaten på min egna hud efter 6 peelingar under september-oktober☺

Denna peeling rekommenderas inte för de som inte vill flagna och bli torra och irriterade i huden i 2-4 dagar efter behandlingen.

Hälsningar Marianne

Dela denna artikel