Produkter

Fina resultat med Elixir Cosmeceuticals pigment-fighter!

Väldigt många besväras av ojämna pigmenteringar och orsakerna kan vara många. Det viktigaste är att hitta orsaken till pigmentförändringarna för att kunna uppnå fina resultat.

Väldigt många besväras av ojämna pigmenteringar och orsakerna kan vara många. Det viktigaste är att hitta orsaken till pigmentförändringarna för att kunna uppnå fina resultat.

De 3 vanligaste orsakerna till ojämnt pigment är:
Melasma – hormonella förändringar som kan uppkomma från p-piller, graviditet, klimakteriet, sjukdomar och mediciner. 

Pigmentfläckar – solskador som uppkommer efter att man bränt sig i solen eller vid intensiv solexponering. 

Hyperpigmenteringar – kan orsakas av hudinflammationer som kan resultera i antingen mindre pigment (vita fäckar) eller ökat pigment (mörka fläckar).

Acticlear Eventone Serum är en av Elixir Cosmeceuticals ”fighter” när det kommer till att förebygga och minska ojämn pigmentering i huden. 

Serumet innehåller 4 ingredienser som blockerar enzymet (tyrosinase) som påverkar produktionen av färgämne i huden (melanin) och reducerar fria radikaler.

Aktiva ingredienser i serumet:

• Kojic syra är en japansk svamp som reducerar överproduktion av pigmentceller i huden

• Arbutin är en naturlig ingrediens som finns bland annat i tranbär, vete, päron och blåbär. Den normaliserar också pigmentproduktionen i cellerna.

• Boerhavia diffusa är en blommande växt känd från puranava som kommer från ayurveda (indisk medicin). Den normaliserar produktionen av melanocyter och färgämnet melanin. 

• C-vitamin en stark antioxidant som normaliserar melanin syntesen, skyddar mot fria radikaler, främjar bättre fukt och reducerar inflammationer.

Pias hudhistoria
Pia är 31år och har melasma. Redan när hon var 27 år så fick hon ojämna pigmenteringar i huden på grund utav att hon bodde i Australien, där det är väldigt intensiv sol, under 6 månader. Det ledde till en postinflammatorisk pigmentering i pannan som började som en fläck stor som en vindruva i mitten av pannan. 

Hon har använt p-piller sedan hon var 15 år och undersöktes för 3 år sedan för låg ämnesomsättning vid regleringen av sköldkörtelhormonet. Pigmentförändringarna har gradvis utvecklats mer och mer efter diagnosen.

Melasma kännetecknas ofta som symmetrisk pigmentering och beskrivs som ett fladdermusmönster och uppsamling av färgämne (melanin) i pannan, kinderna och en mörkare överläpp (ser ut som en liten mustasch).

Pia har använt Elixir Cosmeceuticals produkter under många år, vilket har haft en god effekt och gett en allmän förbättring av huden, men eftersom vi vet att hormoner är den främsta orsaken till det ojämna pigmentet har det förvärrats under sommarhalvåret. 

Hon har ett något känsligt hudtillstånd med tendenser till lite orenheter i t-zonen. Pia har bra hudvårdsrutiner och använder Niactil Cleanser morgon och kväll. På dagen använder hon Niactil 4% och Ultradefense Green Tea SPF 22. 

På kvällen använder hon Acticlear Pads 2–3 gånger i veckan och Niactil 4%. Hon har vid utbrott av perioral dermatit också använt Sulfactil. 

I juni ville Elixir Cosmeceuticals hjälpa henne att göra en förändring av hennes hudvårdsrutiner för att se om vi kunde förhindra och minska pigmentet. 

Acticlear Eventone Serum och Niactil Advanced PRO är produkter som är trygga att använda under sommarhalvåret utan att göra huden solkänslig samtidigt som dom reducerar överproduktionen av pigment i huden. 

Av erfarenhet är det en utmaning att jobba med att förbättra pigmenteringar under sommarhalvåret. Pia bytte därför dagkräm från Ultradefense Green Tea SPF22 till Ultradefense SPF 50 för att få ett högre solskydd dagligen.

Efter en lång och fin sommar i Norge skulle pigmenteringen vanligtvis ökat men det ville vi förhindra med behandlingen och förhoppningsvis hålla pigmenteringen som innan, utan förvärring under sommaren, vilket i teorin skulle ha varit ett bra resultat. 

Före- och efterbilden visar ett ännu bättre resultat än väntat med ett jämnare pigment i hela huden och mindre tydliga mörka områden. 

Bilderna är tagna med 4 månaders mellanrum. 

Dela denna artikel