Produkter

Få en mjuk och jämnare hud

Det sägs att Cleopatra tog regelbundna bad i sur mjölk. Om det är sant så var hon den första som använde syror för att främja en förbättring av huden.

Det sägs att Cleopatra tog regelbundna bad i sur mjölk. Om det är sant så var hon den första som använde syror för att främja en förbättring av huden.

I antikens Rom samlade kvinnor vinrankor från vinfat som dom använde för att få en finare och jämnare porslinsliknande hud.

Lyckligtvis finns det enklare sätt i dag för att få en mjuk och jämn hud. Smoothing Body Lotion hjälper torra fjällande ben och torra, grova hudytor att få tillbaka mjuk och smidig hud. Så om du vill ha en ”förnyad”, mjukare, renare och jämnare hud tillgodoser denna body lotion alla dina önskningar.

15% Glykolsyra
Glykolsyra är den aktivaste ingrediensen i Smoothing Body Lotion och har använts i hudbehandlingar mot solskador, ojämn hudton, torr och grov hud. sedan 1970-talet.

Flera studier har visat att glykolsyra är effektiv mot fina linjer, fräknar, pigmentfläckar och grov hud.

Peeling
glykolsyra är en fruktsyra (AHA) som hjälper till att skynda på hudförnyelsen och tar bort döda hudceller. Glykolsyran påverkar fibroblastcellerna som är fabriken till kollagen- och elastinproduktionen.

Resultatet blir en mjukare, smidigare och jämnare hud.

Röda knottror
Smoothing Body Lotion behandlar även något som heter Keratosis pilaris som är små röda knottror på baksidan av överarmarna och framsidan av låren. Det är ca 40% av befolkningen som har eller haft detta hudtillstånd.

Oren hud
Eftersom glykolsyra tar bort döda hudceller är det fördelaktigt att behandla orenheter på kroppen, så som rygg och bröst. Döda hudceller täpper till porer och fruktsyror tar bort proppen som stänger inne talget i porerna. För bästa resultatet rekommenderar vi att tvätta huden först med Acne Clearing Cleanser för att sedan applicera Smoothing Body Lotion.

Tänk på att glykolsyra gör huden mer solskänslig och bör inte användas precis innan solexponering utan hög solskyddsfaktor.

Dela denna artikel