Produkter

En riktig multiprodukt!

Elixir Pads är produkten som reparerar och jämnar ut, förminskar porer och ger fukt – en riktig multiprodukt!

Elixir Pads är produkten som reparerar och jämnar ut, förminskar porer och ger fukt – en riktig multiprodukt!

Elixir Pads finns i olika koncentrationer och är anpassade för nästan alla hudtillstånd och åldersgrupper och används för att skapa hudförbättring. 

Elixir Pads innehåller koncentrerad glykolsyra i 10, 15 och 20%. Glykolsyra är en känd ingrediens från AHA-syrorna som skapar en hudförnyelse genom att lösa upp bindningarna/limmet mellan döda och levande hudceller och är en aktiv och effektiv peeling. Padsen innehåller även antioxidanterna A, C, E-vitamin och koenzym Q10 som skyddar mot fria radikaler, främjar bättre fukt och ger en jämnare hudton. Styrkan på Elixir Pads rekommenderas efter hudtillstånd, men vi rekommenderar att starta med 10% och öka efter hudens tolerans. 

Hudens förmåga att förnya sig (hudcykeln) tar ca 28–30 dagar och går långsammare med åldern. Hudceller/levande keratinocyter vandrar från underhuden upp till överhuden där dom slutar som döda hudceller innan dom faller av. Cellerna har gjort mycket bra i processen upp till hudytan, men funktionen av dom här cellerna gör mindre nytta när dom ligger på hudytan en längre tid utan att avlägsnas. 

Döda hudceller för med sig fett och ger huden ett skydd och en sund hudbarriär, men kan också skapa en del mindre attraktiva hudproblem som grov och glåmig hud, linjer, ojämnt pigment, stora porer och orenheter. 

Reducerar fina linjer och grov hud
Elixir Pads främjar hudens förmåga för att stöta bort döda hudceller snabbare och ger en slätare och jämnare hudyta. Du kan jämföra det med att rensa och slipa en bänkskiva med sandpapper för att ge den en slätare och jämnare «finish».

Motverkar orenheter och förminskar porer
Döda hudceller fäster sig vid porerna och stänger in talg inne i talgkörteln/hårsäcken vilket kan leda till en ansamling av talg. Akne-bakterien lever mycket på hudfett som finns i stor mängd i döda hudceller. Genom att ta bort blockeringar, som sitter som en ”plugg” i porerna, blir det mindre ansamling av talg och porerna drar ihop sig lättare och blir mindre. 

Främjar bättre fukt
Elixir pads stimulerar kollagenproduktionen och ger bättre fukt och fyllighet. De avlägsnar också döda hudceller och gör det lättare för andra aktiva ingredienser att gå djupare in i huden. 

Ger jämnare pigment
Keratinocyter bär med sig färgämnet melanin till hudytan för att skydda huden mot UV-strålar. Vid solexponering blir färgämnet stimulerat och det produceras mer melanin. Genom att avlägsna döda hudceller försvinner mycket av färgämnet vilket ger en jämnare hudton. 

Mot inåtväxta hårstrån
Inåtväxta hårstrån är hår som, istället för att växa ut ur huden, har en vänd riktning och växer nedåt i huden igen i en liten lock. Döda hudceller kan täppa igen porerna där håret ska komma ut, vilket gör det svårare för håret att hitta ut. 

Rekommenderad användning
Elixir Pads kan kombineras med alla Elixir Cosmeceuticals produkter och kan användas 2–7 dagar i veckan. 

Vid hudproblem – rekommenderas det att använda Elixir Pads som en kur och starta gradvis 2–4 ggr/veckan och öka till 7 ggr/veckan i 2–3 månader. Efter uppnått resultat rekommenderas det att underhålla 2–4 ggr/veckan. 

För det med färre hudproblem rekommenderas det att använda Elixir Pads som peeling 2–3 ggr/vecka. 

5 bra anledningar att använda Elixir Pads 

1. Avlägsnar döda hudceller på ett skonsamt och effektivt sätt

2. Förminskar porerna och motverkar orenheter

3. Reducerar fina linjer och rynkor

4. Reducerar ojämnt pigment och ger en jämnare hudton

5. Reducerar inåtväxta hårstrån efter vaxning och rakning

Dela denna artikel