Mariannes tips

Elixir och graviditet

Vi får många frågor från gravida och ammande om vilka produkter som säkra att använda.

Vi får många frågor från gravida och ammande om vilka produkter som säkra att använda. Detta är våra rekommendationer.

Det finns väldigt mycket information och rekommendation om vad som är skadligt och bör undvikas under en graviditet. Både jag och min kollega har 3 barn och har använt aktiva ingredienser under graviditeten. 

Personligen tror jag det är viktigt att skilja på vad vi äter och vad vi smörjer på huden.

I bland tror jag vi skapar en hög stress faktor kring all information om vad som bör undvikas under graviditeten. Jag minns att jag läste all information jag kunde hitta under min första graviditet om vad jag bör och inte bör göra . Jag gick till en av de främsta gynekologen i Wien i Österrike, som så klokt sa att stressfaktorn runt det att följa alla regler var mer negativt än att bryta några vi inte visste om… 

Vi i Elixir-teamet tror på allmän hälsa och förstår att kunderna är medvetna om vad de smörjer på huden. Vi har en serie med aktiva ingredienser och vill skapa en hudförbättring med produkterna där de appliceras. Detta sker på ett begränsat område och produkterna är inte så djupgående att de går in i blodomloppet.

”Personligen tror jag det är viktigt att skilja mellan vad vi äter och vad vi smörjer på huden”

Vissa tycker att huden blir bättre under graviditeten, medan andra upplever problem såsom pigmentförändringar, orenheter, känslig och torr hud. Många Elixir användare känner att huden har blivit bättre efter en lång tids användning och vill inte sluta med aktiva produkter under graviditeten. 

Allmänt säger läkarna nej till alla aktiva behandlingar och produkter under graviditet. Det betyder inte att det finns bevis på att det skulle vara farligt eller påverka fostret. Alla läkare är ansvariga för den behandling de ger till gravida. Om det finns en promilles chans till att något går fel är de ansvariga. 

Frågar du en läkare på jobbet kommer hen förmodligen inte rekommendera några aktiva ingredienser. Frågar du en läkare  som privatperson så säger hen nej till dessa ingredienserna:

Andra aktiva ingredienser i serien som Niacinamid, Glykolsyra, Azelainsyra, svavel och L-askorbinsyra finns inget bevis på att det skulle vara skadligt.

Min tanke är att vi alla vill se till att leva så bra som möjligt för att få friska och sunda barn. Därför måste vi i bland fatta beslut om vad som känns rätt för oss. Vi har alla olika fokusområden, och jag personligen har varit mer intresserad av att äta rätt och hålla mig i god form.

Hälsningar Marianne ☺

Dela denna artikel