Mariannes tips

De bästa hudråden efter sommaren!

Som utbildningschef för Elixir Cosmeceuticals är jag självklart lite extra mån om huden, och det slår mig att solen har satt sina spår på olika sätt.

Som utbildningschef för Elixir Cosmeceuticals är jag självklart lite extra mån om huden, och det slår mig att solen har satt sina spår på olika sätt.

marianne_fjortoft_2

Marianne Fjørtoft är utbildningschef och hudvårdsexpert för Elixir Cosmeceuticlas.

En solkysst hud ser ofta frisk och sund ut, men en överdriven solexponering sätter ofta andra spår på huden, som pigmenteringar, ojämn hudton, torrhet och grövre hud.

Kanske har du njutit lite extra i sommar och kanske fått en dos förmycket av solen? Här är mina råd till att förnya och reparera en pigmenterad, grov och torr hud:

1. När huden är uttorkad av solen, kommer enzymerna som ansvarar för hudens naturliga fuktighetsproduktion och cellens förmåga till att förnya sig försämras. Detta kan leda till att huden bild torr, fjällande, grövre och får en ojämn hudyta. Ett effektivt sätt att förnya och förbättra dessa skador är exfoliering.

2. Det finns flera skäl till att huden inte klarar av att stöta borta döda hudceller från hudytan så ofta som det borde, för att kunna upprätthålla en sund och frisk hudton. Förmågan till att skapa en hudförnyelse avtar vid solskador, dålig livsstil sjukdomar och åldring. Detta reducerar hudens förmåga till att klara av att förnya sig själv och behöver därför hjälp från aktiva ingredienser för att sätta fart på cellförnyelsen. Acne och solskadad hud har ofta en keratin-rubbning, som också är orsak till att hudytan blir förtjockad, grövre och får en ökad talgproduktion.

3. Det är viktigt för alla hudtyper att peela sin hudyta för att uppnå en jämnare, finare hud med mer lyster. Fruktsyror (AHA,BHA) hjälper huden att påskynda cellförnyelsen genom att lösa upp bindningar som håller fast de döda hudcellerna på hudytan.

4. Hudprogram 3 är ett ”hemmapeeling kitt” som snabbt främjar en hudförbättring och finns i olika styrkor. Kittet rekommenderas för dom med solskador och pigmenteringar och kombineras med kemisk peeling som görs hos Elixirs återförsäljare, för djupare och bättre effekt.

Läs mer om vårt Hudprogram 3.

Kom ihåg: en frisk hud ser yngre ut!

Hälsningar Marianne 🙂

 

Dela denna artikel