Produkter

Därför är Acticlear bra mot akne

Acticlear är en av våra bästsäljare och det är inte utan anledning.

Acticlear är en av våra bästsäljare och det är inte utan anledning.

1. Acticlear innehåller ingrediensen azelainsyra som har visat sig vara mycket fördelaktigt mot akne. En av de främsta orsakerna till akne och inflammationer är en ansamling av döda hudceller runt hårsäcken. Azelainsyra normaliserar ansamlingen av döda hudceller och öppnar upp stängda och öppna komedoner (talg).

2. Azelainsyra 15% kan minska både icke-inflammatoriska och inflammatoriska utbrott. Det kan jämföras med andra godkända läkemedel, såsom bensoylperoxid och erytromycin (utvärtes antibiotika) samt tretinoin (vitamin A-syra), men azelainsyra har bättre tolerans med mindre hudirritation.

3. Den är också effektiv om man vill minska talg produktionen på panna, haka och kinder genom sin hämmande effekt på omvandlingen av hormonet testosteron till 5-dehydrotestosteron. (Minskar talg produktionen).

4. Azelainsyra är mer effektivt i kombination med andra aktiva ingredienser, såsom retinoider, alfa-hydroxisyror, BHA syror, niacinamid och vitamin C.

Vanliga men tillfälliga biverkningar:
Rodnad, lätt fjällning och peeling på grund av överdriven torrhet. Detta kan justeras genom att använda den i kombination med Hydractil Lite Cream (Moisturizing facial cream). Det kan också förekomma för några (ca 5-10%) mild klåda, stickningar eller sveda. Detta kommer vanligtvis att avta efter upprepad användning och genom att minska applicering från 2 gånger om dagen till en gång om dagen. Ofta rekommenderas för dem som är känsliga att alternera med Niactil i början 🙂

Dela denna artikel