Ämne

Dags för en förbättring!

Norge er et av landene i verden med høyest forekomst av hudkreft. Grunnen antas å være solingsvanene våre.

Norge är ett av de länderna i världen med högst förekomst av hudcancer. Detta grundar sig i våra solningsvanor.

Den positiva effekten
De allra flesta har fått sin dos av D-vitamin efter den varma och soliga sommaren i Skandinavien. Solen och värmen påverkar även luftfuktigheten, som get ett bättre klimat för de med torrare hudtillstånd eller lider av olika typer av eksem. Därför behandlas ofta Psoriasis med D-vitaminanaloger under vinterhalvåret. Solljus har också en positiv effekt på den typen av hudproblem.

Sol och ljus påverkar också det välbefinnande hormonet Serotonin, och är en viktig källa till gott humör, energi och bra sömn.

Den negativ effekten
Sommarsemestern innebär ofta långa dagar på stranden med sport och vattenaktiviteter, som kan leda till solbrändhet, soleksem och munsår. Något som på sikt kan leda till rynkor, pigmentfläckar och i värsta fall hudcancer.

Som med mycket annat i livet handlar det om balans, och vi ser att skador i huden ofta uppstår efter <överdriven solning>

Det handlar inte om att undvika solen helt, men att begränsa mängden UV-strålning vi utsätter oss för och försöka undvika att bränna oss i solen.

Studier visar att vi behöver inte mer än 10 minuter av daglig solexponering, utan solskydd, för att upprätthålla den mängd D-vitaminproduktion som behövs. Om man använder solskydd så tar det lite extra tid att nå tillräcklig stimulering av D-vitamin.

Hudens genetiska åldringsprocess
Vi har alla ett färdigt ”recept” i vårt DNA som bestämmer åldringsprocessen, men vi kan påverka skador som skadar och försämrar cellernas förmåga att kommunicera samt minskar immunreaktioner i huden och på så vis påskyndar åldringsprocessen.

Hudens yttre åldringsprocess
Det finns många myter, och oeniga forskare kring vad solen kan ge för positiv och negativ effekter, med det råder inget tvivel om att allt för mycket solning snabbar på din åldringsprocess och ökar risken för hudcancer.

UV-strålar har visats försvaga bindvävsfibrer, kollagen och elastin, som gör huden fyllig och spänstig. De ökar också de fria radikalerna som kan leda till oxiderade celler som blir dysfunktionella och leder till ojämnt pigment och inflammation.

niactil_30ml

Niactil 4% – Niacinamid
Den aktiva ingrediensen Niacinamid reparerar skador på DNA som orksakts av UV-strålar och reducerar ojämn hudton och inflammationer i huden.

Glyactil Pads 10% – Glykolsyra
Den aktiva substansen Glykolsyra försvagar bindningarna som håller ihop döda hudceller och hjälper huden att förnya sig snabbare.

Uppsamlingen av döda hudceller ger huden ett äldre, grövre och mindre hälsosamt utseende. De täpper också till porer som leder till talgansamlingar – orenheter. Vid solexponering och solskador blir huden tjockare på grund utav att hudens färgämne, melanin, ökar och hudens förmåga att stöta bort döda hudceller minskar jämför med en frisk och ung hud. Elixir pads är den mest aktiva produkten i kittet, så bör inte användas för ofta av personer med känslig hud.

niactil_advanced_pro

Niactil Advanced Pro – Glukonolakton
Ingrediensen Glukonolakton (10%) är den andra generationens AHA-syra. Den har liknande egenskaper som glykolsyra, men är mildare och snällare mot huden, och har dessutom funktioner som en antioxidant.

Dela denna artikel