Ämne

ANVÄNDER DU RÄTT RENGÖRING?

Första steget i alla hudvårdsrutiner är att hitta en rengöring som är rätt för ditt hudtillstånd och anpassad efter din hudvårdsrutin

Första steget i alla hudvårdsrutiner är att hitta en rengöring som är rätt för ditt hudtillstånd och anpassad efter din hudvårdsrutin. Dom med fet hud, tilltäpptheter och mycket smink kan behöva använda dubbelrengöring eller växla mellan två olika rengörande produkter. 

Huden förändras alltid och små justeringar som byte av rengöring anpassad efter hudtillstånd kan vara ett enkelt steg för att skräddarsy rutinen. 

Vilken rengöring passar din hud?

Rengöring för känslig till torr hud
Hydractil Gentle Cleanser är en gelérengöring och är den mildaste av våra rengöringsprodukter. Rengöringen passar alla men är optimal för de med torr, fuktfattig eller känslig hud. Den avlägsnar smuts, smink och överflödig talg (hudens eget smörjmedel) på ett skonsamt sätt. Den kan också användas kring ögonpartiet och tar bort lättare smink. 

Rengöring för normal till bland hud
Niactil Cleanser är en mild rengöring som passar dom flesta. Den avlägsnar smuts och smink på ett milt men effektivt sätt. Rengöringen innehåller låg koncentration av glykolsyror och salicylsyra. Den passar allt från känslig till kombinerad hud och är perfekt som bas med andra aktiva ingredienser. 

Rengöring för bland hud
Acticlear Foam Cleanser är en aktiv rengöring. Den innehåller 3% mandelsyra och 5% PHA-syra som peelar huden och avlägsnar överflödig talg och ansamlingar av döda hudceller på ett skonsamt sätt. Passar de som har fetare hud och för de med tilltäpptheter. Acticlear Foam Cleanser kan även användas som en peeling produkt för dom som är känsliga för glykolsyror, då används den några kvällar i veckan som en dubbelrengöring efter Hydractil Gentle Cleanser eller Niactil Cleanser. Acticlear Foam Cleanser ska inte användas kring ögonpartiet då den innehåller syror. 

Rengöring för fet och tilltäppt hud
Sulfactil Cleanser är en problemlösare för de som har tilltäppt hud, fet hud och känslig hud med utslag. Den passar även bra för de med seborroisk hud. Rengöringen innehåller salicylsyra och svavel som avlägsnar överbliven talg och döda hudceller. Den verkar även inflammationshämmande och motverkar dåliga bakterier i huden. Använder du rengöringen kontinuerligt kommer den förebygga att nya utbrott/tilltäpptheter dyker upp. Rekommenderas att använda i kombination med en mildare rengöring, som Hydractil Gentle Cleanser eller Niactil Cleanser. Sulfactil Cleanser ska inte användas kring ögonpartiet då den innehåller syror.

Vad är ”dubbelrengöring” och när ska du göra det? 
Dubbelrengöring kan beskrivas som en trend men för flera hudtillstånd och hudtyper kan en dubbelrengöring vara nyckeln för att se hudförbättringar. 

Vid behov kan en och samma rengöring användas i två omgångar, men för att göra en ordentlig dubbelrengöring innebär det inte att bara repetera rengöringsrutinen. Då kombinerar man två olika rengöringar, vilket leder till en rengöring på djupet. Dom flesta kombinerar en mildare rengöring med en mer aktiv rengöring som ofta innehåller syror och ingredienser och motverkar bakterier, avlägsnar överbliven talg och döda hudceller.

Dubbelrengöring kan ha två olika betydelser: 

  1. Huden rengörs två gånger med samma rengöring
  2. Huden rengörs med två olika rengöringar, som antingen används efter varandra eller kombineras och används vid olika tidpunkter.

Hur ska man kombinera de olika rengöringsprodukterna?
Hydractil Gentle Cleanser och Niactil Cleanser är milda rengöringar som används som en daglig rengöring som avlägsnar smuts, smink och överflödig talg. Båda rengöringarna kan användas i en ”dubbelrengörings” rutin, då används samma rengöring två gånger eller så använder du någon av dessa rengöringar i kombination med en mer behandlande rengöringsprodukt. 

Acticlear Foam Cleanser och Sulfactil Cleanser är dom rengöringarna som vi beskriver som ”behandlande”. Dom kan användas enskilt men rekommenderas att användas tillsammans med en mildare rengöring i en hudvårdsrutin. 

Är du osäker på vilken rengöring och vilken rutin som passar för just dig? Mejla oss på paulina@elixircosmeceuticals.se så hjälper vi dig att hitta rätt! 

.

Dela denna artikel