Produkter

Använder du dina hudvårdsprodukter på rätt sätt?

Vi får många förfrågningar från kunder som vill ha råd om hur dom ska använda…

Vi får många förfrågningar från kunder som vill ha råd om hur dom ska använda sina hudvårdsprodukter och hur de kan uppnå ett bättre resultat. I och med det märker vi också att många använder sina produkter på fel sätt.

Det är viktigt att förstå att aktiva ingredienser kan trigga igång en utrensning i huden och att huden under en övergångsperiod på 3–6 veckor då kan få fler utbrott. Många använder produkter med de rätta aktiva ingredienserna men använder dom för ofta. Det kan leda till en ökad känslighet och inflammationer i huden.

Hudanalyser och hudprogram
För att skapa en förbättring av huden är det viktigt att få ett hudprogram anpassat efter ditt hudtillstånd.

Vi rekommenderar alla att göra en hudanalys med en hudscanner så att hudterapeuten kan se vilka produkter som passar din hud bäst efter det resultat du är ute efter och se om det du använt tidigare har varit rätt för din hud. 

Efter det läggs en skräddarsydd behandlingsplan upp som innehåller olika ingredienser och användning av produkter morgon och kväll.

Många går för länge med sina hudproblem innan de tar tag i dom och det kan det finnas många skäl till. Vi rekommenderar att du tar tag i dina hudproblem före dom utvecklar sig och kan blir värre. Det är alltid lättare att förebygga än att reparera.

Det är viktigt att komma ihåg att huden ständigt förändras och om ett hudprogram inte fungerar så bra som man tänkte att det skulle göra, byt! 

Det är alltid en invänjningsfas när man börjar använda eller byter ut hudvårdsprodukter och det kan bli värre innan det blir bättre, men om huden blir värre och får mer utbrott, bör det övervägas att göra ändringar innan det gått 3–6 veckor. 

Malins hudhistoria
Malin tog kontakt med oss via email för ett tag sedan och skickade bilder och en beskrivning av sin hud samt vilka produkter hon använde. Hon hade börjat använda produkter utan att ha gjort en hudanalys. 

Malin är 24 år och har haft problem med finnar och inflammationer i huden, det önskade hon bli av med. Hon hade börjat använda produkterna i slutet av september och tog en paus i februari då hon upplevde att huden hade försämrats, sen började hon använda produkterna igen. Efter det upplevde hon att det eskalerade och huden blev ännu värre.

Hon började med att använda följande produkter:
Niactil Cleanser
Niactil 4%
Elixir Pads 10%
Smoothing Cream 10%
Ultradefense SPF 22
Ceactil Everyday Serum

Vi bedömde snabbt att huden hade försämrats med mer inflammationer och utbrott. Hon använde Elixir Pads 10% och Smoothing Cream 10%. Vissa syror kan i hög koncentration trigga fler utbrott om dom används felaktigt.

Vi slog fast att hon borde ha använt Acticlear Pads istället som innehåller salicylsyra och en lägre koncentration av glykolsyra. 

Hennes hudtillstånd hade förvärrats och vårt fokus var att få ned inflammationen i huden med aktiva ingredienser som svavel, azelainsyra och salicylsyra. 

Före- och efterbilden är endast efter två veckor och bara genom användning av våra hemmaprodukter.

Därför rekommenderade vi följande hudprogram:
Morgon:
Sulfacil Cleanser
Niactil 4%
Ultradefense SPF 22
(Ceactil Everyday Serum kan användas under Niactil 4% om huden behöver mer fukt)

Kväll:
Niactil Cleanser
Acticlear Pads (2–4 x i veckan)
Acticlear – kan använda Hydractil Rich över om huden blir torr

Malins resultat visar hur viktigt det är att använda rätt ingredienser och produkter anpassade efter sitt hudtillstånd. Ingredienser som alla jobbar med olika faktorer; peelande, inflammationshämmande, skyddande och antibakteriella egenskaper i synergi. Hon fick en mycket snabb förbättring av huden genom att ändra sitt hudprogram.

Dela denna artikel