Produkter

Använd retinol, få en slätare och fräschare hud

Alla som vill arbeta Anti-Ageing, bör ha en Retinol produkt i sitt hudprogram.

Alla som vill arbeta Anti-Ageing, bör ha en Retinol produkt i sitt hudprogram.

Retinol i koncentrerad form har tydliga studier som visar att den sätter i gång cellproduktionen som minskar med åldern och fina resultat på skador som tillfogats huden genom solen. Koncentrerad retinol kick startar kollagenproduktionen vilket leder till bättre fukt, förbättra elasticitet och mindre grova linjer. Studier visar att ju längre du använder den, desto bättre resultat.

Elixir Retinext produkter innehåller koncentrerad retinol i olika styrkor. Sammansättningen av olika aktiva ingredienser och retinol förpackas i liposomer och gör Retinext produkterna mer aktiv och verkningsfulla.

artikler_68

Retinext Anti-Aging Gel rekommenderas att börja använda 2-3 gånger i veckan för gradvis tillvänjning. Så småningom det kan den användas dagligen efter tolerans och tillstånd.

Retinext Eye Contour Cream rekommenderas att använda en gång om dagen i början för att sedan användas morgon och kväll.

Flera kliniska studier visar att retinol har många av de goda egenskaper som tretinoin (recept vitamin A-syra 0,05 eller 0,1%) har. Det inkluderar tjockare epidermis och mindre bildning av enzymet MMS som bryter ner kollagen. Detta enzym stimuleras av UV-strålar. Retinoider stimulera bättre kollagenproduktionen och förbättrar hudens elasticitet. Det hämmar också aktiviteten hos enzymet tyrosinas vilket gör att den har en positiv effekt på pigmenteringar.

Långvarig användning av Retinoider har visats ha en förbättrad effekt på solskador och rynkor. Det ökar produktionen av nya celler och leder till avskalning av gamla celler. Det används för att jämna ut huden, minska fina linjer och pigmenteringar samt minska stora porer, ärr och akne.

Retinol är inte så irriterande som tretinoin och det är därför mindre risk för hudirritation. Det kommer alltid att finnas någon som reagerar på koncentrerade Retinoider och därför rekommenderas det att börja gradvis om kunden inte tidigare har använt retinol eller vitamin A-syra i koncentrerad form.

Retinext behandling med Retinol Peel 11% bör inte användas om kunden inte tidigare har klarat hemmaprodukter med koncentrerade retinoider, av gravida eller ammande, de med atopiskt eksem och de som inte vill ha biverkningar av irriterad, röd och torr hud i ett par dagar.

Dela denna artikel