Ämne

Antioxidanter upprätthåller en ung hud!

Det är viktigt att skydda huden dagligen med antioxidanter för att upprätthålla en bra cellproduktion.

Det är viktigt att skydda huden dagligen med antioxidanter för att upprätthålla en bra cellproduktion.

Forskning visar att långvarig oxidativ stress (fria radikaler) leder till inflammatoriska tillstånd i huden, det kan påskynda åldrandet i huden. Därför är det viktigt att skydda huden dagligen med antioxidanter för att upprätthålla en välmående hud.

Fria radikaler
Våra celler skaffar sig energi och förnyar sig hela tiden genom att förbränna oxygen från luften omkring oss. I denna naturliga process bildas så kallade fria radikaler som våra celler neutraliserar dagligen.

Trots det kan olika stressfaktorer över tid leda till oxidativ stress, med andra ord skador på cellerna. Daglig exponering av UV-strålar är vanliga stressfaktorer som bryter ned kollagen och elastin i huden. Det syns speciellt på ansiktet, dekolletaget och händerna.

Antioxidanter är beskyddare
Kroppen producerar olika enzymer som fungerar som antioxidanter. Det är kroppens naturliga försvar mot fria radikaler och den oxidationen det leder till.

Antioxidanter fungerar som ”soldater” och skyddar mot skador och celldöd. Dom ser även till att neutralisera ”attackerna” från de fria radikalerna.
På så sätt skyddar och förhindrar antioxidanter inflammationer, ojämn pigmentering, för tidigt åldrande och grov hud.

Använd en anpassad produkt med antioxidanter under ditt solskydd
De yttre lagren av huden utsätts för daglig stress och behöver extra skydd och vård.

Trots tidigare skador kan hudcellernas unika mekanismer repareras och förnyas och det är därför aldrig för sent att börja med förebyggande och reparerande åtgärder.

För alla hudtyper:
Ceactil Everyday Cream – innehåller C-vitamin (ascorbyl glucoside) och apelsinskalsextrakt som är rik på vitamin E. Krämen reducerar ojämnt pigment, lindrar skador från att du har bränt dig i solen och främjar bättre fukt i huden. Är också bra mot stora porer, ökar spänsten och ger en slätare hud.

För kombinerad och torr hud
Ceactil Everyday Serum – innehåller antioxidanten Ascorbyl glucoside som är en stabil C-vitamin. C-vitamin främjar produktionen av kollagen och normaliserar hudens färgämne (melanin). Produkten innehåller också vitamin B5 som verkar lugnande, fuktighetsgivande och talgreducerande.

För torr och känslig hud
Ceactil Advanced Serum– innehåller 3-O-Ethyl ascorbic acid, en stabil C-vitamin. Ingrediensen skyddar mot UV-skador och nedbrytningen av kollagen, normaliserar hudtonen och främjar bättre fukt. Ceactil Advanced Serum innehåller också flera antioxidanter som stärker hudens blodkärl och flera vårdande oljor med antioxidanteffekt.

B3-vitamin för en kombinerad och känslig hud
Niactil 4% innehåller antioxidanten niacinamid som inte kan lagras i kroppen utan måste appliceras eller tillsättas genom näring. Niacinamid jobbar barriärstärkande, minskar inflammationer, normaliserar talgproduktionen och motverkar pigmenteringar.

Ceactil-familjen

Använd solskydd dagligen
De flesta är bra på att använda solskydd under sommarhalvåret eller när dom åker till varmare breddgrader. Men vi blir utsatta för UV-strålning dagligen, även när vi inte vistas utomhus. UVA-strålar går genom både fönster och glas.

Det viktigaste är att få in bra hudvårdsrutiner där solskydd är en del av din dagliga rutin. Daglig exponering av UVA-strålar leder till förtidigt åldrande.

UVA-strålar är lika skadliga året runt, medan UVB-strålar är svagare på vinterhalvåret och blir mer intensiva under sommarhalvåret.

Vi rekommenderar alltid att använda en dagkräm med SPF och en kräm med högre SPF när huden utsätts för mer solexponering. Alla våra krämer med solskydd innehåller antioxidanter, har reparerande egenskaper med både UVA/UVB-filter.

Kom ihåg:

  1. Antioxidanter neutraliserar fria radikaler och skyddar mot inflammationer, nedbrytning av kollagen och ojämnt pigment.
  2. Användningen av antioxidanter upprätthåller en bättre cellproduktion som leder till att bibehålla spänsten och fukten i huden
  3. Användning av solskydd och antioxidanter reducerar risken för solskador och tidiga ålderstecken.
  4. Använd antioxidanter i kombination med solskydd på dagen, speciellt under sommarhalvåret!
Dela denna artikel