Produkter

Alla kan drabbas av orenheter

Det är inget tvivel om att hudproblem påverkar vår självkänsla och kan vara en belastning för många. Acne och oren hud bör därför behandlas redan från tidig ålder.

Det är inget tvivel om att hudproblem påverkar vår självkänsla och kan vara en belastning för många. Acne och oren hud bör därför behandlas redan från tidig ålder. 

Acne och oren hud drabbar ca 80% av alla tonåringar, där hudproblemet är lika stort hos killar som tjejer. Nästa så många som 9 av 10 st i åldrarna 15 till 18 år, drabbas någon gång av problem med huden och det har även visat att orenheten i huden kan kommer redan i 10-årsåldern.

Det finns även dom som får kämpa med vuxenacne, upp till 40–50-årsåldern.

Finnar och orenheter förekommer oftast där talgkörtlarna är som störst, som på ryggen, bröstet och ansiktet.

Vanliga orsaker till Acne:

Hur uppstår orenheter?
I puberteten ökar kroppens produktion av det manliga könshormonet (Androgener) och stimulerar talgkörtlarna till att öka produktionen av talg (hudfett) i huden. Vid ökad talgproduktion kommer talgkörtelns öppning täppas till, vilket gör att talgkörteln blir förstoppad som leder till att det bildas bakterier och inflammation i huden.

Acnebakterien (propionbaketerier) livnärs sig på talg, därför är det viktigt att rengöra huden och få bort döda hudceller dagligen.

Acne är ofta genetiskt betingat och ofta något man kan följa genom sin familj.

Hur man kan förebygga orenheter med 3 enkla knep?
Som alla andra saker i livet är det lättare att förebygga än att reparera. Därför rekommenderas vi alltid att börja i tid med att rengöra, peela och använda behandlande produkter så fort som huden börjar visa tecken på en ökad talgproduktion.

  1. Rengör alltid huden morgon och kväll, med rengöring anpassad till ditt hudtillstånd. Att rengöra huden är första steget till att reducera tilltäppningar i huden och ackumulering av talg.
  2. Peeling kan göras både mekaniskt och kemiskt. Vi föredrar kemisk peeling med aktiva substanser som salicylsyra och glykolsyra, som har dokumenterad effekt på att reducera överskott av talg och avlägsnar döda hudceller på ett effektivt sätt.
  3. Använd återfuktande produkter som normaliserar hudbarriären, dampar talgproduktionen, hämmar inflammation och återfuktar huden.

Vi har satt ihop ett Mini Kit som passar alla åldersgrupper som kämpar med fet och oren hud.

Clear Skin innehåller 3 produkter som kommer vara en bra start för att förebygga och reducera talg och orenheter. För vissa kan det vara nödvändigt att komplettera med fler produkter.

ig_clearskin_swe

Mini Kit: Clear skin

Så här gör du:

Morgon:
1. Gentle Cleanser-  Tvätta huden varje morgon och använd den som din dagliga rengöring och ansiktstvätt
2. Niactil 4%- Appliceras i hela ansiktet varje morgon på rengjord hud.

Kväll:
1. Gentle Cleanser- Tävtta och rengör huden varje kväll.
2. Anti Acne Pads – Använd en pads på problemområden eller hela ansiktet. Padsen ska bara svepas över ansiktet och behöver inte gnuggas in. Börja med 2–3 gånger i veckan, öka sedan om det finns behov och huden har tolerans för det.
3. Niactil 4% – Applicera i hela ansiktet, varje kväll, efter att du rengjort huden och eventuellt använt pads.

 

Dela denna artikel