Produkter

Alla älskar Niactil!

Niactil 4% är vår bästsäljande produkt och det är för många anledningar.

Niactil 4% har unika egenskaper som främjar en hudförbättring och skyddar huden mot skador. Produkten kan användas av hela familjen! Niactil 4% innehåller 4% Niacinamid (vitamin B3). 

Här har vi 6 anledningarna till att använda Niactil 4%:

1. Ökar huden immunförsvar
Langerhans celler som ansvarar för skydda och reparera huden, som blir skadade av solexponering. Niacinamid skyddar cellerna mot att skadas av solen och har en antiinflammatoriskeffekt, därför är det en bra kombination att ha Niactilen tillsammans med solskyddsfaktor.

2. Förbättrar fuktighetsbalans
Huden fungerar som bäst när lipidbarriären i toppskick. Niacinamid hjälper till att hålla huden fuktig och gör huden jämnare och mjukare. Den skyddar oss mot miljöskador och ökar produktionen av ceramider (en viktig del av lipidbarriären). Den passar därför utmärkt till atopisk och torr hud.

3. Dämpar rodnad och ojämn hudton
Med en mer funktionell lipidbarriär förbättras hudens naturliga förmåga att skydda sig mot yttre skador. Daglig användning av Niacinamid har visat att sig över tid ge en förstärkt hudbarriär, med mindre rodnad, mjukare hud och jämnare hudton. Rekommenderas till hud med rosacea och känslig hud.

artikler_74 Niactil 4% finns i 30 ml och 100 ml

4. Reglerar talgproduktionen
När din hud behåller sin naturliga fuktighet med en välfungerad lipidbarriär, blir den naturliga talgproduktionen mer balanserad. Om du tampas med en överproduktion av talg (förekommer ofta i T-zonen) hjälper Niacinamid, då den innehåller aktiva talgreglerande mekanismer. Passar till tonårshud som kräm och som serum för en vuxen hud med fetare hud. En stor favorit hos män, som daglig fuktighetskräm.

5. Reducerar hyperpigmentering
pigmentet (melanosomer) från melanocyterna bildas av solljus och ger huden en solbränna. För mycket solexponering kommer över tid leda till dysfunktionell aktivitet av färgämnena i huden och det slutar ofta med ojämn hudtom, istället för en gyllne och jämn solbränna. Niacinamid hämmar överföringen av melanin (pigmentfärgen) till hudytan och minskar ojämn pigmentering. Bra att använda mot melasma och postinflammatorisk pigmentering. Alla produkter mot pigmentering bör innehålla Niacinamid.

6. Minimerar linjer och rynkor
Niacinamid ökar kollagensyntesen ger en ökad spänst och fuktighet till huden. Dom aktiva mekanismerna i huden får receptorerna att agera ”yngre”. Det hjälper till att förbättra syntesen och produktion av kollagen och elastin. Rekommenderas som serum mot linjer och slapp hud.

Läs mer om Niactil 4% här

Dela denna artikel