Ingredienser

Acticlear Gel – problemlösaren!

Lider du av stora porer, grov hud, akne, komedoner, pigmentering eller utbrott av rosacea är detta kanske en produkt för dig!

Lider du av stora porer, grov hud, akne, komedoner, pigmentering eller utbrott av rosacea är detta kanske en produkt för dig!

Acticlear Gel och aktiva ingredienser
Den aktiva ingrediensen i Acticlear är Azelainsyra 15%. Det är en syra som naturligt härrör från spannmål, inklusive vete och korn. I sitt naturliga tillstånd är det ett vitt pulver. Det produceras också naturligt av en jäst som lever på vår hud (Malassezia, även känd som Pityrosporum ovale)

Acticlear Gel mot akne, stora porer och komedoner
Azelainsyra 15% som är den aktiva ingrediensen i acticlear kan minska både icke-inflammatorisk och inflammatorisk utbrott. Den kan jämföras med andra godkända läkemedel, såsom bensoylperoxid och erytromycin (utvärtes antibiotika) samt tretinoin (A-vitamin syra) men azelainsyra har bättre tolerans med mindre hudirritation.

En av de främsta orsakerna till akne och inflammation är en ansamling av döda hudceller runt hårsäcken. Azelainsyra normaliserar ansamling av döda hudceller och öppnar blockeringar för slutna och öppna komedoner (talg)

Den funkar också fördelaktigt på talg produktionen på pannan, haka och kinder genom sin hämmande effekt på omvandlingen av testosteron (hormon) till 5 dehydrotestosteron (minskar talg produktionen). Gynnsam mot öppna och slutna komedoner.

Acticlear Gel mot rosacea
En forskare vid namn Dr Richard Gallo, som är ordförande i dermatologi institutionen vid University of California. Har utfärdat studier som visar att azelainsyra ned reglerar något som kallas cathelicidin som utgör en del av hudens försvarsmekanismer.

Cathelicidin finns i en mycket högre nivå i huden på rosacea. Det visar sig att höga nivåer av cathelicidin orsakar rodnad, ödem och irritation som är kännetecknande för denna hudsjukdom.
Azelainsyra (finns även i Finacea och Skinoren på recept) har en förmåga att minska de proteiner som orsakar dessa symptom som finns vid hudsjukdomen rosacea.

En intressant punkt i Dr Gallo studie var att lägre nivåer av azelainsyra (AZA) verkar fungera bättre än högre nivåer. De olika dermatologerna tror att Finacea gel 15% är bättre än Skinoren kräm 20% (recept). Acticlear innehåller 15% azelainsyra i gel / krämform som gör att produkten tränger väl in i huden.

nrs_female-final

Acticlear Gel mot pigmentering
Azelainsyra är ett rekommenderat alternativ för dem som är känsliga för hydrokinon (receptbelagt) för behandling av hyperpigmentering eller melasma. Den är mest effektivt vid koncentrationer 15% -20% i kräm eller gel.
En 20% azelainsyra sägs vara jämförbar med 2% hydrokinon kräm för att minska hyperpigmentering. Den är mest effektivt vid behandling av melasma, och inte lika effektivt på uppklarning av fräknar och åldersfläckar.

Den är mest effektivt vid behandling av post-inflammatoriska hyperpigmenteringar orsakad av akne utbrott som har lämnat röda eller bruna märken. Rekommenderas att använda som serum i kombination med andra Elixir produkter mot pigmentering och kan mycket väl användas lokalt.

Effektivt i kombination med andra aktiva ingredienser
Acticlear är mer effektiva i kombination med andra aktiva ingredienser såsom retinoider, alfa-hydroxisyror, BHA syror, Niacinamid och C-vitamin.

Acticlear Gel för Män
Produkten är mycket bra lämpad för män som generellt har en tjockare och grövre hudtyp. Den rekommenderas ofta i kombination med Niactil 4%

Vanliga men tillfälliga biverkningar:
Rodnad, lätt fjällning och torrhet. Detta kan justeras genom att använda den i kombination med Hydractil Lite eller Hydractil Rich Cream. Det kan också förekomma hos vissa (ca 5-10%) mild klåda, stickningar eller en brännande känsla.

Detta kommer vanligtvis avta efter upprepad användning och genom att minska antalet användning från 2 gånger till 1 gång dagligen. För de som är känslig rekommenderas det att alternera med Niactil 4% i början.

Dela denna artikel