Ämne

A-vitamin för en balanserad och välmående hud!

För en generell välmående hud är A-vitamin en nyckelingrediens, både genom hudvård och näring.

Kroppen och huden behöver olika vitaminer, A-vitamin är ett av de mest essentiella vitaminerna och är en viktig ingrediens för all cellaktivitet.

Inre hälsa
A-vitamin finns som förstadier i karotenoider i växter och djur som fettlösliga pigment. De olika formerna kan vara betakaroten, astaxanthin och lykopen för att nämna några. Vitaminet är viktigt för bland annat normal fosterutveckling, reproduktion, synen, immunförsvaret och för huden.

Enzymer i tarmen omvandlar A-vitamin till retinol innan det tas upp i kroppen. Källor till A-vitamin är fiskleverolja, fet fisk, smör och mjölk. För låga värden av A-vitamin kan leda till förtjockad hud och ökar risken för hudinfektioner.

Yttre hälsa
För hudförbättring används A-vitamin i olika kemiska former för att främja en mer aktiv cellaktivitet och celldelning. De olika A-vitaminerna finns i olika varianter och styrkor.

Retinoider är att samlingsnamn på olika A-vitamin varianter som används inom kosmetik och läkemedel. Inom kosmetik används A-vitamin i form av estrar (retinyl palmitat), alkohol (retinol) och aldehyd (retinaldehyd) och som läkemedel används det i form av syror (A-vitaminsyror).

Läkemedlet A-vitaminsyra är en av de mest dokumenterade ingredienserna och främjar flera olika hudförbättringar. Studier i kosmetik visar liknande resultat vid användning av retinol som vid användning av A-vitaminsyra, men med mindre hudirritationer. A-vitaminerna inkluderade i studien omvandlades till den aktiva formen A-vitaminsyra i huden.  

Retinyl palmitate → Retinol → Retinaldehyde → Retinoic Acid (Tretinoin)

Retinalpalmitat är en ester som först omvandlas till retinol, för att sedan omvandlas till retinaldehyd och som till slut omvandlas till den aktiva formen av A-vitaminsyra. Studier visar som sagt att vid långvarig användning av koncentrerade retinoider kam man uppnå samma resultat som med A-vitaminsyra, men att A-vitaminsyra ger snabbare hudförbättringar.

Retinal palmitat är ett mindre aktivt A-vitamin och behöver kort till ingen invänjningtid. Retinol kommer i olika styrkor och levereringssystem som kan vara mer eller mindre irritativt och många behöver en invänjningsperiod.

Retinext Daily Anti-Aging Gel
Retinol i koncentrerad form reducerar skador i huden genom att den främjar celldelning. Det leder till att hudcellerna börjar fungera optimalt och reparerar DNA-skador som orsakats av solen och föroreningar. Cellförnyelsen leder till flera hudförbättringar.

Retinext Anti-Aging Gel innehåller 0,5% retinol med liposomalt levereringssystem som stärker hudens försvarsmekanismer och reducerar solskador genom sin starka antioxidanteffekt och cellförnyelse. Kontinuerlig användning av retinol leder till slätare, spänstigare och jämnare hud, mindre tilltäpptheter och jämnare pigment.

Retinext Advanced Corrective Serum
Retinaldehyde är steget innan ingrediensen omvandlas till A-vitaminsyra i cellerna. Den kan både omvandlas till Retinol och A-vitaminsyra, men ger mindre irritationer än Retinol och A-vitaminsyra. Därför är den vår nya superhjälte inom retinoider.

Retinext Advanced Corrective Serum innehåller Retinaldehyde 0,05% och passar även för den känsliga huden. Serumets unika egenskaper passar för alla som önskar att använda en aktiv a-vitamin utan att få större hudirritationer.

Användning av retinoider
Det är vanligt att uppleva lite känslighet vid förstagångsanvändningen av koncentrerade retionider men kommer efter en invänjningsperiod att ge märkbar hudförbättring i form av jämnare, slätare och mer finporig hud.

Retinoider stärker hudens försvarsmekanismer och skyddar mot solskador genom sin starka antioxidanteffekt, men eftersom den aktiva ingrediensen kan brytas ned av solljus rekommenderas det att använda A-vitamin produkter på kvällen.

Få råd om vilken A-vitamin som passar bäst för ditt hudtillstånd och för ditt behov. Alla har olika tolerans för ingredienser och vissa kan efter gradvis invänjning använda A-vitamin dagligen, medan andra bara kan använda det 2-3 gånger i veckan.

Vad kan du förvänta dig?
Långtidsanvändning av A-vitamin och retinoider leder till en hudförbättring på flera områden och är en viktig faktor för alla cellagren. Ingrediensen ökar celldelningen, verkar talgreglerande och pigmenthämmande samtidigt som den främjar mer lyster och ger mer spänst och en slätare hud.

OBS! Vi rekommenderar inte användning av A-vitamin vid graviditet och amning.

.

Dela denna artikel